Скупштина ЛУ Соко

Скупштина Ловачког удружења Соко  из Бајине Баште, на својој седници од 24. фебруара, донела је, на предлог Управног одбора, Одлуку о расформирању ловачких секција Бајина Башта 1 и 2. У њима је било око 50 ловаца. Они ће до 1. маја имати могућност да приступе некој другој секцији. Ову иницијативу дао је пре неколико година ловац Радосав Павловић из Овчиње.  – Градске секције нису имале део свог ловишта о коме би се бринуле као што је то случај са осталим секцијама из сеоских средина. Осим тога, имале су повољнији положај у одстрелу срнеће дивљачи – казао је у дискусији Радосав Павловић.

Радно Председништво Скупштине ЛУ Соко
Радно Председништво Скупштине ЛУ Соко
Одавањем поште преминулим ловцима
Одавањем поште преминулим ловцима

Седница Скупштине, на предлог председника Ратка Савића, почела је одавањем поште преминулим ловцима минутом ћутања. Потом је усвојен записника са претходне седнице, а онда се прешло на усвајање Пословника о раду Дисциплинске комисије, извештаја о  раду Надзорног одбора, Управног одбора,  Стручне ловочуварске службе,  финансијског извештаја за 2022. , плана за 2023. годину, висини чланарине за текућу годину и предлогу за узимање кредитне позајмице.

Управник ловишта Милан Леонтијевић информисао је присутне да је стигла судска пресуда  којом се налаже да се раније искљученим тројици ловаца из ЛУ Соко изда привремена дозвола за лов. О томе ће расправљати Управни одбор. Више чланова Скупштине истицало је да у Удружењу не постоји  привремена дозвола и питала како је могуће да  неки искључени ловци из два удружења и даље лове на подручју Националног парка.

Доста полемике изазвао је предлог Управног одбора да се узме кредитна позајмица од 6 милиона динара којом би се намириле судске обавезе проистекле у спору са својевремено  искљученим са посла Миланом Гавриловићем и Милојем Чворовићем. Александар Вељановски је предложио да се позову на разговор ранији чланови Управног одбора који су гласали за искључење Гавриловића и Чворовића. Предлог је прихваћен. Одлука о позајмици биће донета на следећој седници када ће бити познати услови под којим се она узима.

Удружење је позитивно пословало у 2022. години. На крају финансијске године имало је добит од 25.170, 33 динара.

Текст и фото: М.Андрић

ЧЛАНАРИНА 15.000 ДИНАРА

Управни одбор ЛУ Соко донео је одлуку, коју је подржала и Скупштина, да  висина чланарине  за 2023. годину за редовне чланове буде 15.000 динара., 9.000 за чланове ослобођене  плаћања дела  чланарине и 10.500 динара  за чланове из секција Заовине, Растиште и Јагоштица. Плаћање се може обавити и у четири рате до 1. септембра. Ко то не учини до тада, мораће да уплати и уписнину од 5.000.

ПОЗНАТ УЗРОК ПОЖАРА

У прошлој години дошло је до пожара на згради ЛУ у којој је службена просторија. Том приликом нанета је штета од око 680.000 динара. Председник ЛУ Соко Станимир Милутиновић информисао је да је утврђено како је дошло до пожара и ко га је изазвао. Скупштина је донела одлуку да се ступи са изазивачем пожара  у циљу вансудског поравнања. Уколико то не успе, биће  поднета судска тужба.

ОДСТРЕЉЕНО 46 СРНДАЋА

Извештај о раду Стручне ловочуварске службе је похваљен. Служба је, између осталог,дала  податке о организованом ловном одстрелу у току  ловне  2022. /23. године. У том периоду одстрељено је  46 грла срндаћа, 26 срна, 36 дивљих свиња,  83 зеца, 42 фазана, 13 дивљих патки, 9 голубова  гриваша, 1 дивља мачка, 4 шакала, 10 јазаваца, 86 куна, 215 лисица и 1 вук. Од паса и луталица страдала су 4 грла срнеће дивљачи, а у саобраћају  12 грла. Управни одбор је донео одлуку да се одстрел вука награди једногодишњом ловачком чланарином, а одстрели шакала са половином чланарине.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest