Зграда Комитета

Од Петра Петровића, заменика председника општине Бајина Башта и председника Општинског одбора СПС-а Бајина Башта, примили смо реаговање на дешавања на последњој седници Скупштине општине одржаној 3. јула. Петровић се осврнуо на одлуку скупштинске већине, за коју нису гласали одборници СПС-а иако су део владајуће коалиције са СНС-ом, а односи се на предлог да Влада Србије земљиште и зграду бившег Комитета пренесе у власништво Општине.

Петар Петровић
Петар Петровић, председник ООСПС Бајина Башта

–  Најпре да кажем да сам на годишњем одмору са породицом који сам раније планирао, да сам био присутан на поменутој седници верујем да не би дошло до ове ситуације. У телефонском разговору са председником Општине  констатовано је да је дошло до грешке што се тиче разграничења власништва над Комитетом. Подсетио бих да је општина Бајина Башта водила два судска спора и то 2003. и 2004. године са СПС-ом и оба изгубила. Тада је констатовано да власништво над зградом може да тражи Влада а да ми чекамо одлуку Владе Србије у ком делу и колико коме припада. Напоменуо бих да у згради, која је предмет расправе, користе све политичке странке и бројна удружења грађана и то апсолутно бесплатно – истиче Петровић.

На крају реаговања Петровић је прокоментарисао и изјаву председнице СО Весне Ђурић.

– Подсетио бих председницу да је и њена странка својевремено добила бесплатно просторије на коришћење од СПС-а, а не од Владе и општине Бајина Башта. Ако сматра да је зграда власништво Владе и Општине поставља се питање зашто годинама узурпира и нелегално користи те просторије – казао је Петровић.

 

ББглас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest