Овогодишња Смотра позоришног аматеризма Златиборског округа, 12. по реду, у организацији Установе „Култура“ из Бајине Баште, потпуно је оправдала очекивања позоришне публике из Бајине Баште. Шест представа у такмичарској конкуренцији, податак је који говори да је фестивал аматерских позоришта задржао ниво и квалитет.

На Смотри су се представила аматерска позоришта из четири општинска центра Златиборског округа. Ужице и Пријепоље су имали по два своја представника, а по један Пожега и Бајина Башта. Бајинобаштанска публика је имала прилику да види и две ревијалне представе: Изненадна посета Mоцарта (Максимус арт – Београд), иОтворена веза (Народно позориште Београд и Италијански институт за културу Београд).

Одлуком жирија за свеукупног победника смотре проглашена је представа „Морска болест“ Гимназије „Свети Сава“ из Пожеге. Како стоји у образложењу „овa прeдстaвa je уигрaнa, зaбaвнa, нeoчeкивaнa, млaди глумци су слoбoдни, слушajу сe и прaтe мeђусoбнo и нaмa сaмo прeoстaje дa уживaмo у чину игрe и слoбoдe“.

 

Опширније у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest