Тара планина богова

У Установи културе градске општине Стари Град „Пароброд“ у Београду биће отворена изложба фотографија под називом „Тара планина богова“. Аутор фотографија је Биљана Михајловић, а изложбу су подржали и омогућили Национални парк „Тара“ и Туристичка организација „Тара-Дрина“ Бајина Башта. На изложби која се отвара у среду, 6. јула у 18 часова у УК Пароброд, биће приказане фотографије настале на планини Тари пар година уназад заједно са истоименом фото-монографијом.

најавна за Тару (1)

Биљана Михајловић дипломирала је графички дизајн на Академији техничких струковних студија Београд, где тренутно завршава мастер студије. Чланица је Удружења уметника и дизајнера примењене уметности Србије (УЛУПУДС) и има статус самосталног уметника. Годинама уназад активно се бави дечијом илустрацијом. Као илустратор више пута је награђивана. Ради за инострано и домаће тржиште са издавачима као што су Клет, Одисеја, Креативни центар, Логос, Фреска…Биљанине радове публика је могла да види на бројним самосталним и групним изложбама, а њене илустрације су дале додатну чар и оригиналност и Парку ћирилице у центру Бајине Баште.

Ово је први пут да се представља са изложбом фотографија. Са фотографијом се најпре сусреће радећи као лаборант у фотографској радњи. Данас фото-апарат носи стално са собом, бави се углавном пејзажном и документарном фотографијом, обраћајући пажњу нарочито на детаље  јер сматра да је лепота свуда, али да је људи водећи своје ужурбане животе све мање примећују. Њена порука би била:

„Стани! Погледај! Пусти да те обичан цвет изненади својом савршеношћу и лепотом.”

Фото-монографија је завршни мастер рад на коме је ментор професорка Анамарија Вартабедијан.

ЈП Национални парк Тара и Туристичка организација “Тара – Дрина” Бајина Башта, су издали фото-монографију, подржали и омогућили изложбу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest