Са 6. седнице Општинског већа

На  6. седници Општинског већа, одржаној 14. октобра 2022. године размотрени су нацрти Решења о именовању директора у ЈКП 12. септембар, ЈП ББ ТЕРМ и именовање вршиоца дужности директора Народне библиотеке Милош Требињац.

На конкурс за директора ЈКП 12. септембар пријавила су се два кандидата, Дејан Филиповић и Драгана Ивановић. Комисија за спровођење јавног конкурса за избор директора јавних предузећа констатовала је да оба кандидата испуњавају услове конкурса. Предложила је Општинском већу ранг листу на којој  је у предности  прворангирани Дејан Филиповић. Општинско веће прихватило је став Комисије и доставиће га на разматрање и усвајање Скупштини општине . Уколико СО прихвати предлог ОВ , Дејану Филиповићу, дипломираном индустријском менаџеру,  четворогодишњи мандат почеће од 29. новембра 2022. године. Иначе, Филиповић је био успешан директор тог предузећа и у претходном мандату.

За место директора у ЈП ББ ТЕРМ конкурисао је само дипломирани менаџер Велимир Радовановић. Комисија је утврдила да испуњава услове конкурса па га је предложила за новог директора тог предузећа. Општинско веће прихватило је предлог. Коначну реч даће Скупштина општине. Уколико предлог буде прихваћен, Велимир Радовановић ступиће на дужност директора 28.новембра 2022. године.

Општинско веће није прихватило предлог Управног одбора Народне библиотеке „Милош Требињац“ да се на место директора  именује дипломирани економиста Рада Сарић, досадашња директорка те установе. Дат је предлог да се Рада Сарић именује за вршиоца дужности директора те установе најдуже на годину дана. На конкурс, осим ње, јавила се  и Лепосава Петковић, дипломирани економиста.

Након образложења Владимира Матића, већници су прихватили нацрт Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2023. годину на територији општине Бајина Башта. Усвојена је и Одлука о коефицијентима за утврђивање  непокретности обвезника који воде пословне књиге са просечним ценама  одговарајућих непокретности  у 2022. години на територији општине Бајина Башта.

Владимир Матић
Владимир Матић

У оквиру тачке  Разно већник Недељко Ракић дао је иницијативу за реконструкцију Дома пензионера. Истакао је да у општини има око шест хиљада пензионера и да је њих 1.600 учлањено у Удружење пензионера Бајина Башта.

ЈАВНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ЗА 2023. ГОДИНУ

Весна Ђурић, председница Општине и ОВ
Весна Ђурић, председница Општине и ОВ

Општинско веће је размотрило и усвојило нацрт Плана јавних инвестиција за 2023. годину у општини Бајина Башта. План ће бити дат на јавни увид.  – План се састоји од планираних капиталних пројеката и  субјеката за израду пројектно-техничке документације. У капиталне пројекте убројали смо реконструкцију и партерно уређење Трга Душан Јерковић, реконструкцију дела Улице кнеза Милана Обреновића, спајање школске  и градске котларнице и успостављање хидрауличне мреже- каже председница општине Бајина Башта Весна Ђурић – Ту су и Улица Максима Горког, Улица Светолика Димитријевића, доградња и реконструкција Предшколске установе Невен, Музеј ћирилице,  реконструкција и доградња  зграде локалне самоуправе, пројекти саобраћаја и саобраћајне сигнализације , државног пута код ресторана Две липе, пројектовање за отклањање  губитака  на водоводу и његово проширење, изградња коморе резервоара на Глишином брду и водовода у насељу Баре- Јевтића Поток  као и израда пројектно-техничке документације.

Према речима председнице Весне Ђурић,  укупна процењена вредност  капиталних инвестиција за 2023. годину  износи 345,8 милиона динара са плаћеним порезом.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *