Одмах по завршетку грејне сезоне, ЈП „ББ терм“ је започело опсежне припреме за редовни ремонт котловских и топловодних постројења.

У плану ремонта за наредну грејну сезону предвиђено је најпре прање и чишћење котловских постројења које обухвата хемијско прање и чишћење са димне стране пламене цеви и екранских цеви друге и треће промаје котла. Планира се и конзервирање котлова, чишћење димњака и хоризонталних димњача, ремонт пужних транспортера за угаљ и равнозапорних вентила и ремонт и испитивање вентила сигурности. Планира се и баждарење калориметара које обухвата демонтажу, баждарење и поновну монтажу 55 калориметара.

План ремонтних радова у „ББ терму“ обухвата и поправку топловода у Улици Рајка Тадића. Ту су предвиђени  грађевински радови на откопавању и поновном затрпавању топловода, машински радови, као и исецање и замена дела топловода. Биће поправљен и крак топловода у главној улици. Поред тога, биће извршена и поправка инсталације за догревање мазута у цистернама, потом и дефектажа подстанице “Зграда Ђокић” са заменом неисправне арматуре. Извршиће се и преглед инсталације у искљученим становима и одвајање грејних тела од инсталације, као и прање плочастих измењивача.

 

                                                                                                                               О. Додић

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest