УП Бајина Башта: ОДРЖАНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА

Скупштина УП - Радно ПредседништвоСкупштина УП - Радно ПредседништвоСкупштина УП - Радно Председништво

Удружење пензионера Бајина Башта одржало је своју редовну Скупштину 26. фебруара у сали Ватрогасног дома. На дневном реду нашли су се извештаји- финансијски, о раду Удружења, Надзорног одбора у прошлој години и програм рада са финансијским планом за 2023. годину.  Извештаје је поднео председник Удружења пензионера Бајина Башта Недељко Ракић. Милорад Мандић и више чланова Скупштине истакло је  добар рад Удружења пензионера  које окупља 1.346 чланова. Речено је да је лане бањску рекреацију користило 80 пензионера од 250 колико их је поднело захтев.  За 103 пензионера обезбеђени су пакети. Било је пуно излета, посета другим удружењима, учешћа у спортским такмичењима и свечаностима. Остварена је добра сарадња и са удружењима из Републике Српске. Истакнуто је да чланови свих органа и комисија, на челу са председницима, све послове обављају без накнаде.

Penzioneri 4Penzioneri 5

 

Penzioneri 2Penzioneri 1 (2)Скупштина УП

Penzioneri 3

-Планирали смо пуно активности и за 2023. годину.  Између осталог, наставићемо са омасовљењем чланства и формирањем месних одбора где то није раније урађено. Општина Бајина Башта има око  шест хиљада пензионера. Наш циљ је да их бар половина буде у Удружењу пензионера. Прикупићемо документацију за бањско лечење пензионера, обезбеђиваћемо набавку  огрева, прехрамбених производа  и друге робе на рате, склапаћемо споразуме са продавницама и даваоцима услуга за попуст за члановима Удружења. Бавићемо се спортским и друштвеним активностима, покренућемо акцију на реновирању Клуба пензионера– казао је Недељко Ракић у презентовању  програма рада.

РЕКОНСТРУКЦИЈА КЛУБА ПЕНЗИОНЕРА

На седници Управног одбора покренута је иницијатива да се  покуша  са реконструкцијом Клуба пензионера.На седници Скупштине то питање је начео Мићо Стаменић истакавши да је неопходно то учинити да би се створио пријатан кутак за пензионере, али и остале госте. Зорица Тадић изнела је пример како је то урадио Клуб пензионера из Косјерића. На ову тему дискутовало је неколико чланова Скупштине. Сви су они подржали идеју да се реконструише Клуб пензионера.

ДОМА ЗА СТАРА ЛИЦА

Милорад Мандић предложио је да се изнађе могућност отварања  дома за стара лица. Изнео је податак да у домовима за стара лица борави око 500 грађана са подручја општине Бајина Башта и да их има око 20 на чекању за смештај у таквим домовима. Он је предложио да се види могућност отварања дома за стара лица у оквиру Дома здравља „Евелина Хаверфилд“ из Бајине Баште.

Текст и фото: М.Андрић;

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest