Седница УО пензионера Бајина Башта

Удружење пензионера Бајина Башта имало је своју екипу на недавној Олимпијади Србије „ Треће доба“ одржаној у Врњачкој Бањи. Она је  право да буде један од 102 екипе изборила на такмичењу за Златиборски округ где је заузела треће место. На седници Управног одбора Удружења пензионера, председник Недељко Ракић изнео је податак да је бајинонбаштанска екипа заузела 10 место. То се може сматрати као одличан резултат.

-Најбољи успех екипа је имала у брзом ходању.. Освојила је 5. место у Србији. У пикаду припало јој је 9, у шаху 22. и у фудбалу 30. место. То јој је омогућило да у генералном пласману заузме 10. место.  Победник је општина Ковачица, друга је Смедеревска Палaнка, трећи Ниш. Наша екипа, у којој су били Мира Јелисавчић, Едита  Ђорђевић, Марко Бошковић,  Обрад Ђоковић и Радиша Стаменић, заслужује похвалу – каже Недељко Ракић.

Недељко Ракић
Недељко Ракић
Спасоје Илић и Мићо Стаменић
Спасоје Илић и Мићо Стаменић

Према речима Ракића, Савез пензионера Србије разматра могућност да завршна Олимпијада на нивоу Србије почне мењати место одржавања. Закључак Управног одбора Удружења пензионера Бајина Башта је да наш град буде један од кандидата у коме би се одржало то такмичење.

Бајинобаштанско Удружење пензионера  има бројне активности. Излети и посте другим пензионерским удружењима су честе. У наредним данима ићи ће у Тополу, Љубовију, Ужице и Ваљево. Управни одбор је похвалио рад Одбора за туризам и друштвене активности на чијем је челу Мићо Стаменић. Он је заменио Божу Алексића који је одселио у Аранђеловац. Такође похваљен је рад Одбора за спорт и рекреацију кога предводи Спасоје Илић.

Текст и фото: М.Андрић

БИЋЕ ПАКЕТА

Прошле године Удружење пензионера поделило је 304 пакета најугроженијим пензионерима. Очекује се да ће и ове године бити пакета од стране Фонда пензијско- инвалидског осигурања Србије.  Право на доделу пакета имаће  имаоци пензија чија висина не прелази 16. 864 динара месечно.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest