Скупштина Црвеног крста – Волонтерима ништа није тешко

Са Скупштине Црвеног крстаСа Скупштине Црвеног крстаСа Скупштине Црвеног крста

И у условима вирусне епидемије и, због тога уведеног ванредног стања, Црвени крст Бајине Баште успешно је одговорио на постављене задатке, оцена је Скупштине те хуманитарне организације.

Skupstina CK 2

– Примерно ангажовање Црвеног крста показано је на терену. Свакодневно 25 његових волонтера настојало је да грађанима помогне на разне начине. Било је доста помоћи од УНИЦЕФ-а, немачког Црвеног крста, Компаније Кока кола…Волонтери су ту помоћ делили  најугроженијим категоријама  становништва међу којима су и деца ометена у развоју, хранитељске породице. Рад Народне кухиње је био реорганизован па су уместо куваног оброка дељени ланч пакети. Од августа прошле године поново се почело са поделом куваних оброка. Реч је о 100 оброка на дневном нивоу. Волонтери и запослени заслужују  похвалу за допринос да се вирусна пандемија лакше поднесе- каже заменик председника  Скупштине Црвеног крста Бајина Башта Љубинко Радојичић.

Љиља Матић и Љубинко Радојичић
Љиља Матић и Љубинко Радојичић

Љиља Матић, секретар ЦК истиче да од Црвеног крста Србије  се добије 350 пакета на годишњем нивоу као неразвијена општина, али да је та количина овај пут била преполовљена.

-Кад је у питању прикупљање крви од добровољних давалаца акције се више не врше на кварталном, већ на месечном нивоу. Због вирусне епидемије нисмо имали акције у средњим школама. Број давалаца је на ранијем нивоу. Имамо их око хиљаду активних. У односу на број становника, ми смо после Ужица најуспешнији у добровљном давању крви у Златиборском округу-  истиче Љиља Матић.

Текст и фото: М.Андрић

 ИЗЛЕТ ЗА ДАВАОЦЕ КРВИ

Detalj sa izleta u Visegrad

Као вид пажње и мале награде добровољним даваоцима крви, Црвени крст Бајина Башта организовао је једнодневни излет бродом  до Вишеграда у оквиру активности обележавања 14. јуна Светског дана добровољног давалаштава крви. Излет је финансирала локална самоуправа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest