Spasovdan-slava-crkve-u-rogacici

Спасовдан – црквена слава у Рогачици

Црква у Рогачици, посвећена Вазнесењу Господњем, обележила је своју црквену славу – Спасовдан, један од највећих и најважнијих празника. Иначе, по начину празновања и обичајима који га прате, Спасовдан, или Вазнесење Господње, спада у ред најживописнијих светковина у години.

После свечане литургије, коју је служио старешина Рачанског намесништва Милинко Лукић, уз саслужење протојереја ставрофора Илије Лијeскића и старешине цркве у Рогачици Владимира Кораћа, уследио је опход око цркве украшен заставама и рипидама. Посебно је свечано било ломљење славског колача у коме су учествовали домаћини славе, позната певачка група „Сложна браћа“ из Рогачице. Заједно са њима славски колач су изломили најављени домаћини за наредну годину, Зоран Митрашиновић и Зоран Васић, свештеници и велики број присутних верника.

Домаћини су се својски потрудили да за многобројне вернике и госте обезбеде богату славску трпезу. Све је протекло свечано и у добром расположењу, како то и доликује овако важним светковинама.

О. Додић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest