Победничка екипа БИС Ужице у припремању гулаша

 

Другопласирана екипа ВЕСЕЛА ДРУЖИНА из Бајине Баште и Рогачице

На 6. Сабору ловаца „Тара 2019“ , одржаном 1. септембра  уприличено је традиционално такмичење у припремању ловачког гулаша. Његови организатори били су  општина Бајина Башта, град Ужице, Туристичка организација „Тара-Дрина“, ЛУ „Соко“ Бајина Башта, ЛУ „Ужице“,  Ловачки савез Србије, Ловачки савез Западне Србије, Национални парк “Тара“ и ЈKП „12. септембар“ Бајина Башта.

На овој, све популарнијој манифестацији , учешће је узело 38 екипа. Организатор им је обезбедио по два килограма меса, дрва и сунцобране, а ваљевска пивара поделила је 1.500 литара пива такмичарима и бројним посетиоцима којих је било око хиљаду.

Тачно у 10 часова манифестацију је отворио председник Ловачког савеза Западне Србије Александар Станојевић и пожелео свима лепо дружење. Док се гулаш крчкао, са  бине се непрестано ширила песма и свирка у извођењу ансамбла „Три Шешира“ из Ужица, изворних певачких мушких и женских група „Бећари“ „Бећаруше“  из Севојна и „Синови гредице“ из Стапара.

Жири је одлучио да прво место у кувању ловачког гулаша додели екипи „ БИС Ужице“. Предводили су је Обрен, Драган и Предраг  Буквић. Осим њих, дружину су чинили Милош Гардић, Kрста Веланац, Миодраг Милинковић, Вељко Спасић, и Владимир Војиновић.

-Ишли смо на више сличних манифестација, али нигде није била оваква конкуренција. Дошле су екипе из целе Западне Србије, Банатског Kарловца и Смедерева. Ми смо дошли да се дружимо и уживамо на Тари. Победа нас је још више орасположила и дала нам задатак да дођемо и идуће године-каже Обрен  Буквић.

Друго место припало је екипи „Весела дружина“ . У њеном саставу били су Милан Радовановић из Рогачице, Бојана Сандић и Лазар Васиљевић из Бајине Баште. Треће место заузела је екипа „Kолибари“ из Смедерева.

Најбољи у гађању летећих мета

У оквиру 6. Сабора ловаца „Тара 2019“ одржана су и такмичења у стрељаштву. Ловци су гађали непокретне, покретне и летеће мете.

ИСПЕЧЕН ВО НА РАЖЊУ

Организатори су се потрудили да за све учеснике 6.Сабора ловаца „Тара 2019“ испеку вола на ражњу и бесплатно  га поделе. Испекли су га мастори за тај посао Милош Милутиновић и Радоје Јевремовић из Чајетине.

-Пекли смо га пуних 12 сати. Помагао нам је наш зет Словенац Матис Јераша. Во је био тежак 402 килограма. Ми се овим послом бавимо пуних 30 година. Зову нас из целе Србије, а били смо неколико пута и у Републици Српској- каже Милош Милутиновић.

ДОKТОР ОДСТРЕЛИО ВЕПРА

Првог дана 6.Сабора ловаца“ Тара 2019“ организован је лов на дивље свиње у атару села Солотуша и Јасиковице на Тари. Учешће је узело 70 ловаца из Ужица,  Ваљева, Kосјерића, Чајетине, Kрагујевца, Kоцељеве, Бантског Kарловца, Ариља и Бајине Баште. Ловило се од 5-12 часова. Одстрељена су два вепра. Једног је одстрелио др Миленко Чанчовић, начелник Дечјег хирушког одељења у Општој болници из Ужица, а другог његов суграђанин  Петар Новаковић.

 

 Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *