Andjela Zivanovic Indjija trejlАнђела Живановић освијила друго место у јуниорској конкуренцијиAndjela Zivanovic Indjija trejl

Такмичење у планинском трчању, у оквиру Трекинг лиге Србије, за 2023. годину  почело је другог мартовског викенда на теренима у околини Инђије.Надметање преко 400 планинара одвијало се на три стазе од 18, 24 и 31 километар.

– Иако је кумулативни успон трка био мали, није недостајао изазов да се оне савладају за што краће време. Такмичари су  трчали равничарским делом, као и оним који води кроз шуму и пење се на брежуљке. Посебан доживљај био је трчање кроз мали Зоолошки врт у Инђији – каже Ранко Милановић, председник Комисије за планинарско трчање при Планинарском савезу Србије. Иначе, Милановић је и активни такмичар Планинарског клуба Тара  из Бајине Баште који је на тркама у Инђији имао седам својих представника.

PK Tara Indjija trejl

Мина Косановић имала је највише успеха. Убедљиво је победила у сениорској конкуренцији у трци на 18 километара. Анђели Живановић припало је друго место у јуниорском надметању. Дејан Тимотијевић међу сениорима пласирао се на пето место. Лука Лазић заузео је 18, Никола Живановић 20. место. Матеја Јосиповић  из здравствених разлога није успео да заврши трку. Тијана Спасојевић у женској конкуренцији пласирала се на 8. место. Друго коло Трекинг лиге Србије одржаће се почетком априла на стазама у Суботичкој пешчари.

М.Андрић

ПРАВЕ ТРКАЧКУ БАЗУ

Према речима Ранка Милановића, циљ Планинарског клуба Тара је да направи базу од неколико десетина младих  планинара и планинарки који ће кренути путем наших одличних такмичара Анђеле Живановић и Матеје Јосиповић. Он очекује да ће локална заједница помоћи да Бајина Башта има више планинских трка јер поседује изванредне природне услове за њих.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest