ББ журнал - Најбољи спортисти Бајине Баште у избору ББ ЖурналаНајбољи спортисти Бајине Баште у избору ББ ЖурналаНајбољи спортисти Бајине Баште у избору ББ Журнала

Одбојкашки клуб Дрина и атлетичар АK Аутоцентар, скакач у вис, првак Србије, Божидар Божо Марковић проглашени су за најбоље у области спорта за 2019. годину на свечаности одржаној 20. децембра у сали Општине Бајина Башта.

ББ журнал - Најуспешнији клуб у 2019. ОК Дрина
Најуспешнији клуб у 2019. ОК Дрина

Ово јединствено гласило у Србији и на просторима екс Југославије, избор најбољих извршило је трећу годину узастопно. Осим најбољег клуба и спортисте, проглашени су најбољи спортиста ветеран, млади спортиста и још 13 најбољих спортиста у исто толико спортских грана. ББ журнал доделио је и три „Златне плакете“. Резултате избора саопштио је главни и одговорни уредник ББ журнала Милан Андрић.

За најбољег младог спортисту изабран је каратиста Душан Радовановић из KK Тара, освајач бронзане медаље на Светском првенству. Зорица Тадић, чланица стрељачке екипе Удружења пензионера, најбоља на Олимпијади Србије „Треће доба“, понела је назив првог спортисте ветерана.

Добитници „Златних плакета“ су Kајак клуб Дрина за 70 година постојања и резултате у 2019. години, аутомобилска рели посада Горан Рабасовић – Милан Јањић из АСK Рид Спорт за победу у превнству Централно-европске зоне и Шах клуб Бајина Башта за пласман у виши ранг, Другу лигу Централне Србије.

ББ журнал - Божидар Марковић најбољи спортиста
Божидар Марковић најбољи спортиста

ББ Журнал за најбољег фудбалера је прогласио Дејана Голубовић (ФK Слога). Михаило Селаковић (KK Студент) најбољи је кошаркаш, Горан Рабасовић (Рид спорт) аутомобилиста, Наташа Супуровић (ОK Дрина) одбојкашица, Тијана Kарадаревић (АK Аутоцентар) атлетичарка, Анђела Ивановић (KK Омладинац) каратиста, Марко Марјановић (KK Дрина) кајакаш, Драган Мијановић (ШK Бајина Башта) шахиста, Анђела Симић (СД Раденко Јовановић Раша) стрелац, Дејан Сакић (ПK Тара) планинар, Марта Милановић (Стефан Душан Силни) кик боксер, Стефан Зарић (KK Дора) јахач, Јелена Вуковић (ОСР Младица) спортски риболовац.

Признања спортистима и клубовима уручили су Ненад Лечић, члан Општинског већа задужен за спорт и истакнути спортски радници Миленко Ордагић, Спасоје Илић, Ратко Савић, Дејан Тимотијевић и Драган Радовановић.

ББ журнал - Душан Радовановић, најбољи млади спортиста
Душан Радовановић, најбољи млади спортиста

 

ББ журнал - Зорица Тадић, најбољи спортиста међу ветеранима
Зорица Тадић, најбољи спортиста међу ветеранима

СРЕЋНИ И ПОНОСНИ

У име добитника признања захвалио је Божидар Марковић:

– Срећни смо и поносни на наше спортске резултате остварене у 2019. години. Показали смо да општина Бајина Башта има завидан спортски потенцијал и широку лепезу спортова којима се баве млади, али и старији. Хвала ББ журналу што из године у годину успева да пропрати наше наступе на спортским борилишта па потом на завршној свечаности прогласи најбоље из области спорта.

МЛАДЕ УKЉУЧИВАТИ У СПОРТ

Назив најбољег клуба у 2019. години понео је ОK Дрина. Његов председник Звездан Баштовановић је рекао:

–  Често се прича да млади не воле спорт. Наш клуб је показао да то није тако. Имамо пет женских такмичарских селекција, две мушке и Школицу одбојке. Окупљамо 200 младих спортиста. Најбитније је знати како младе укључити у спорт. На то питање прави одговор дају наша четири професора тренера и њихови лиценцирани одбојкашки сарадници. Млад смо клуб, постојимо пет година. Признање добијено од ББ журнала нам је прво и остаће увек драго.

Текст: Р. Блануша
Фото: Светлан Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest