Бајина Башта: Гимназијалци приредили изложбу

Изложба бајинобаштанских гимназијалаца 01Изложба бајинобаштанских гимназијалаца Изложба бајинобаштанских гимназијалаца 01

Ученици Гимназије „Јосиф Панчић„ из Бајине Баште, 17. новембра у Градској галерији при Установи Култура, приредили су изложбу ликовних групних радова под називом „ Уметност у времену и простору“. Изложба ће трајати до краја овог месеца.Izlozba 2

Изложба бајинобаштанских гимназијалаца

Присутне је поздравио директор те образовно- васпитне установе Јован Ђурић и нагласио: – Наша школа пуно пажње посвећује уметничком изражавању ученика. Настоји да промовише и приказује њихов рад сталним изложбама у холу школе, а једном годишње  излазимо пред суграђане у Градској галерији . Ученици нам узвраћају сјајним и креативним сликама које се крећу кроз простор и време. То доводи до бројних награда и признања, од локалног до републичког нивоа. У све то, највише љубави , знања и посвећености  улаже наша професорка ликовне културе Негосава Павловић.  Сви смо јој због тога захвални – каже директор школе Јован Ђурић.

Јован Ђурић
Јован Ђурић
Негослава Павловић
Негослава Павловић

О гимназијској ликовној изложби професорка ликовне културе Негосава Павловић је казала да је њоме обухваћен мањи део ђачких радова, да их тренутно има троструко више, да су млади уметници задату тему сами истраживали, па је потом ликовно представили. У стварању радова учествовали су гимназијалци од првог до четвртог разреда. Једну тему обрађивало је четири ученика од праисторије пећинског сликарства па до 20. века.

Душан Радовановић
Душан Радовановић
Ена Савељић и Тодор Петровић
Ена Савељић и Тодор Петровић

Изложба је имала и свој мали музички део. Умеће свирања на гитари  показали су  Душан Радовановић, Тодор Петровић, а Ена Савељић побрала је аплаузе  за свирку на гитари и извођење  пригодне песме на енглеском језику. У име локалне самоуправе, на изложби је била начелница Општинске управе Зорка Радојичић.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest