Домаћини Бадње вечери у Рогачици

По традицији  Бадње вече  у Рогачици окупља код цркве Христовог Вазнесења доста житеља тог места, али и из суседних села и Бајине Баште. Тако је било и ове године. Вечерњу службу и освећење бадњака обавили су свештеници рогачичке цркве Јован Тимотијевић, старешина, и Владета Никитовић. Потом је уприличено паљење бадњака.

Palјenje badnjaka
Паљење бадњака

Домаћин  Бадње  вечери била је група мештана из љештаначког засеока Братићевићи. -У договору са председником месне заједнице Љештанско Мићом Јанковићем и свештеницима цркве ,прихватили смо да будемо домаћини. Осим Миће и мене, учесници су  били  Жељко Радовановић, Бранко Тешић, Ђорђе Павловић, Владан Тешић,  Дејан Крстић, Ацо Тешић  и Драгољуб Ђокић. Помогли су нам Љубан Ковачевић и  Драган Маринковић. – каже Светлан Јанковић.

Они су  приредили вечеру  , скували 100 литара вина и 70 литара ракије. Локална самоуправа обезбедила је и овај пут средства за ватромет који је изведен под надзором бившег ватрогасца Драгољуба Супуровића. -Иако сам у пензији, имам пуно послова и обавеза у Београду па сам ретко у родној Рогачици. Ипак, сваке године сам редован учесник рогачичке Бадње вечери. То ми је и прилика да се видим са другарима из младости – вели Миодраг Читаковић, бивши директор Дринско- лимских хидроелектрана.

Доброј атмосфери допринео је и трубачки оркестар Дринска долина из Оклеца. У препуном Дому културе  свирао је оркестар Петра Павловића. Специјални гост био је певач Раденко Павловић.

Оркестар Петра Павловића
Оркестар Петра Павловића
Оркестар "Дринска долина"
Оркестар „Дринска долина“

Домаћини идуће године биће Љубан Илић из Ћеранића и Дејан Додић из Нарамчића.У цркви пуној верника на Божић литургију су служили свештеници  Јован Тимотијевић и Владета Никитовић. Чесницу је даровала пекара Васић из Бајине Баште.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest