Predsednik PU Polen Milovan Zekavica

 

Изборна Скупштина Пчеларског удружења Полен из Бајине Баште, на својој седници од 8. марта, одлучила је да се досадашњем председнику Миловану Зекавици продужи мандат за још четири године. Оцењено је да се он пуно залагао за рад друштва и развој пчеларства на подручју бајинобаштанске општине па је то и главни разлог што је добио једногласну подршку. За потпредедника изабран је дугогодишњи пчелар, професор Боривоје Лишанин. Дужност секретара у наредном мандатном периоду обављаће Милован Јевтовић. Благајничка дужност поверена је Лазару Дакићу, а делегат у Савезу пчеларских организација Србије биће Дарко Радовановић.

Potpredsednik,sekretar i blagajnik PU Polen
Потпредседник, секретар и благајник ПУ ПОЛЕН

-Хвала на поверењу, трудићу се да побољшамо рад удружења и да га још више омасовимо. Тренутно имамо 90 чланова са укупно 2.200 кошница и по томе смо најаче удружење у бајинобаштанској општини. Наставићемо да се боримо да мед са овог подручја постане робна марка путем рада на заштити географског порекла ливадског меда. Захвљујем  општини Бајина Башта на обезбеђењу средстава за слање меда на анализу која је показала да је мед из овог краја врло квалитетан- рекао је, између осталог, председник ПУ Полен Милован Зекавица на изборној Скупштини ПУ Полен.

Скупштиина је изабрала седмочлани Извршни одбор у коме су Милан Јелић, Горан Милинковић, Иван Средојевић, Десанка Милановић, Дарко Радовановић, Драгољуб  Веизовић и Владимир Јездић. Нови Надзорни одбор чине Бранко Стојкановић,  Димитрије Јовановић и Драган Васић. Скупштина је усвојила Извештај  о раду ПУ Полен за 2019. годину и Програм рада за 2020.

Удружење има у плану да више пажње посвети стручном усавршавању пчелара. Намерава да обезбеди средства за куповину и поделу 300 матица својим члановима.

-Захваљујући нашем члану Јовици Ђурићу добили смо нов компјутер, СПОС нам је дао штампач, а ми смо купили монитор тако да смо олакшали рад огранима  удружења. Жеља нам је да купимо и један видео пројектор који би служио за образовање пчелара. У плану нам је да у једној основној школи оформимо пчеларску секцију. Радићемо и на уједињену три постојећа пчеларска удружења, Полена,  Оморике и Таре, са подручја општине Бајина Башта јер сматрамо да би то било свима од користи- истиче председник Милован Зекавица.

                                                                                      Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *