У хотелу Цептер Дрина у Бајиној Башти  данас (26. септембра) почело је екипно првенство Централне Србије у шаху. Његове учеснике поздравили су  генерални секретар Шаховског савеза Србије  Андрија Јоргић, Лидија Вучковић, председница Шаховског савеза Централне Србије и домаћин такмичења, директор Цептер хотела Борислав Јовичић.

Повлачење првог потеза
Повлачење првог потеза

У првенству, које је по јачини на другом месту у Србији, надметаће се 12 клубова. Играће се по Бергеровом систему, што значи играће свако са сваким. Свеукупни квалитет је врло добар. Ту је 12 велемајстора, 26 интернационалних и 30 ФИДЕ мајстора. Са 2.622 поена по рејтингу први је  украјински велемајстор  Александар Мојсенко који игра за Металац из Горњег Милановца и Велимир Ивић, члан Пожеге. Ова два клуба, уз Костолац, су и главни фаворити за освајање првог места и пласман у елитни ранг- каже генерални секретар Шаховског савеза Србије Андрија Јоргић.

Дужност судија, на овом првенству, које ће трајати до 3. октобра,  обављају Игор Лукић из Ниша, Новица Арсић из Крушевца и Сања Бакић из Ресавице.

У првом колу састали су се: Металац ( Горњи Милановац) – Пожега, Слога (Краљево) –  ОШК Параћин, Јасеница ( Смедерево) – Борац ( Чачак),  Крушик ( Ваљево) – Аранђеловачки ШК, Рудар –  ( Костолац) –  Трепча ( Косовска Митровица), Крупањски ШК-  СКГН  Наис (Ниш).

Први потез ,чиме је означен почетак првенства, повукли су Андрија  Јоргић и Лидија  Вучковић у партији   Душан Рајковић-  Владан Рабреновић.

Текст и фото: М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 14 =

Pin It on Pinterest