ПРОТЕСТ МАЛИНАРА

ByББ ГЛАС

3. јун 2018.

Magistralni put ka Crnoj Gori i dalje je u prekidu kod Vladičanskog dvora u Prijepolju zbog blokade malinara koji protekle noći nisu uspeli da se dogovore sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede da otkupna cena roda bude 180 dinara.

Kako su javile Večernje novosti, jutros oko tri sata novinarima je rečeno da dogovor nije postignut i da obe strane imaju različito mišljenje.

„Pitanje tržišne cene maline prevazilazi nadležnost ministarstva poljoprivrede zbog toga proizvođačima država ne može garantovati otkupnu cenu od 180 dinara“, kazao je posle propalih pregovora državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Senad Mahmutović.

Predsednica Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica Slađana Stanković istakla je poljoprivredni proizvođači ne traže od države novac, već da reguliše tržište.

„Država treba da stane na put onima koji prepakuju našu robu iz uvoza i prodaju je kao srpsku. Država jednom mora stati na kraj monopolistima i hladnjačarima koji bi preko noći hteli da zarade milione sa grbače proizvođača“, rekla je Slađana Stanković.

Zbog blokade magistralnog puta u Prijepolju i putnički i teretni saobraćaj obavlja se alternativnim pravcima kroz sam grad, javlja RTS.

Nakon što je održan miran protest na kojem su se malinarima obratili pedstavnici udruženja proizvođača iz Ivanjice, Užica, Priboja, Nove Varoši i Prijepolja, oni su juče kasno popodne blokirali magistralni put ka Crnoj Gori.

Intervenisala je saobraćajna policija i, kako nezvanično saznaje Beta, najmanje jedno lice je privedeno dok je nekoliko njih zadobilo udarce pendrekom.

Organizatori protesta su najavili da će ostati na ulici sve do ispunjenja zahteva. Zatražena je i ostavka ministra poljoprivrede Srbije Branislava Nedimovića i uključenje premijerke Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića u rešavanje problema.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest