Атлетика: Пет медаља за брачни пар Марковић

ByББ ГЛАС

4. март 2024.
Раде и Драгана МарковићРаде и Драгана МарковићРаде и Драгана Марковић

Првог мартовског викенда стигла је у Бајину Башту лепа спортска вест из Београда са  Дворанског првенства Србије у атлетици за ветеране. Брачни пар Раде и Драгана Марковић, из бајинобаштанског Атлетског клуба Аутоцентар, донели су ПЕТ медаље, три златне и две сребрне. Вишеструки  ветерански државни шампион Раде Марковић окитио се златним медаљама  у скоковима увис и  удаљ и сребрном у бацању кугле. Његова супруга Драгана  освојила је злато у трци на 60 метара и сребро у бацању кугле. За ово такмичење припремао их је њихов син , професор Божидар Марковић, балкански и вишеструки првак Србије у скоку увис. -Првенство је одржано у Атлетској дворани Београд у одличним условима. Конкуренција је била јака у свим дисциплинама јер су поред представника Србије учествовали такмичари из Црне Горе, Босне и Херцеговине,  Северне Македоније, Словеније, Грчке, Румуније и Бугарске. Такмичио сам се у категорији М 55. Задовољан сам одрађеним припремама  и освојеним медаљама. Посебно сам задовољан да је и супруга Драгана изборила две медаље – каже Раде Марковић.

Раде на победничком постољу
Раде на победничком постољу
Учесници дворанског првенства- Ветерани из осам земаља
Учесници дворанског првенства- Ветерани из осам земаља

Супруга Драгана први пут се појавила на неком званичном атлетском такмичењу. И она се надметала у категорији М 55. -Уз сина и супруга одавно сам заволела атлетику. На њихов наговор  почела сам јесенас са озбиљним тренинзима. Нисам  очекивала да ћу конкурисати за неку од медаља. Ипак, све је било више од мојих надања. Просто не могу да верујем да сам постала првак и вицепрвак Србије.  Хвала сину и супругу на подршци. Чини ми се да су се они више радовали мојим медаљама од мене – вели Драгана Марковић.
Њихов тренер Божидар Марковић  каже да ће наставити да ради са њима како би што спремније дочекали Првенство Србије на отвореном које ће се одржати у септембру у Београду.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest