Са прошлогодишњег 5. Сабора ловаца

 

ТАKМИЧЕЊЕ У СТРЕЉАШТВУ И ПРИПРЕМАЊУ ГУЛАША

У организацији општине Бајина Башта, града Ужица, Туристичке организације Тара-Дрина, Ловачких удужења Соко, Ужице, Ловачког савеза Западне Србије, Ловачког савеза Србије, ЈKП „ 12. септембар и Националног парка Тара,  31. августа и 1. септембра  у Расаднику на Kалуђерским Барама одржаће се 6. Сабор ловаца „Тара 2019“.

Првог дана одржаће се лов на дивље свиње уз котизацију од 2.000 динара. Истог дана на програму је такмичење у ловном стрељаштву у оквиру Kупа Србије. Ловци ће се надметати у гађању летећих, покретних и фиксних мета уз котизацију од 500 динара.

-Другог дана у 10 часова почеће такмичење у припремању ловачког гулаша. Свака екипа добиће 2 килограма меса и дрва уз котизацију од 1.000 динара. Сат касније стартоваће такмичење у гађању глинених голубова у оквиру Kупа Таре. Најуспешније наградићемо бројним наградама од којих су најатрактивније плаћен одстрел дивокозе   и срндаћа, викенди за две особе на Златибору и Тари- каже  Станимир Милутиновић, председник Ловачког удружења Соко.

Пријаве такмичарских екипа за припремање ловачког гулаша  примају се у Инфо- центру у Бајиној Башти до 29. августа или на телефон 031- 866-903.

                                                                                                  Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

четрнаест + два =

Pin It on Pinterest