Школа дизајна у НП Тара

 

На Митровцу, у Националном парку Тара  овог лета одржана је четврта „Летња школа дизајна“ у сарадњи са  Факултетом примењених уметности, Универзитета уметности у Београду.

Ова радионица је практично вид награде за студенте који су се током школске године бавили проблемима визуелног идентитета НП Тара. Такође, ово је и идеална прилика да се детаљније упознају са вредностима овог заштићеног подручја али и проблемима на пољу графичког дизајна.

Тема овогодишње радионице је била да се креативно истражи флористичко богатство Таре, са посебним освртом на лековите врсте, и да се на основу тога предложе идејних решења за амбалажу за производе са овог подручја, као што су чајеви, мед и други препарати. Креативно истраживање било је базирано на сакупљању инспирације у самом окружењу, пејзажима Таре и комуникацији са локалним становништвом. Радионицу је водила мр Љиљана Петровић професорица сценског костима на Факултету примењених уметности. Координатор радионице је била др уметности Елда Станковић, а учествовало је 6 студената:Нина Вучак, Катарина Клиф, Ивана Митровић, Јелена Стијеља, Петар Стошић, Теа Терзић.

                                                                                   Извор: НП Тара

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

један × четири =

Pin It on Pinterest