Старт Панчићеве регате
Једина регата која иде  узводно
На језеру Перућац у Сребреници одржана је 13. Панчићева регата, којој је присуствовао велики број Сребреничана и гостију из целе државе, али и дијаспоре.
Нетакнута природа, лепо окружење и одлично дружење разлози су због којих већина учесника сваке године долази на Панчићеву регату.

– Већ осми пут смо овде на чувеној Панчићевој регати, сваке године организација све боља, људи је све више, тако да сваке године настоји да буде права међународна манифестација која ће, мислим, окупити већи број људи у свакој наредној години – рекао је Милош Нешовић из Србије.

– Ово је једна прилика да покажемо наше потенцијале, да покажемо шта имамо у нашој општини, и пре свега да се сви дружимо. Долазим сваке године и у наредним годинама ћу исто – истиче Адем Мехмедовић из Сребренице.

Језеро Перућац је акумулационо језеро, које је удаљено око 30 километара од самог града, и налази се у кањону реке Дрине, те је један од најзначајнијих туристичких потецијала општине Сребреница. Регату је уприличила Туристичка организација Сребренице уз подршку општине и других спонзора.

– Оно по чему је специфична – једина регата која иде узводно, креће се са плаже Перућац, општина Сребреница, и креће се неких 13 километара до Вишеграда, до самог уласка у кањон – појашњава Бојан Пејић, директор Туристичке организације Сребреница.

– Циљ је афирмисати наше природне лепоте, којих у Сребреници заиста има много, једна од њих је ово језеро које морамо сваке године све више да афирмишемо како бисмо привукли туристе, који треба да искористе ову лепоту – поручио је Младен Грујичић, начелник општине Сребреница.

За оне који немају своје пловило били су обезбеђени бродови, а осим пловног дела регате, на плажи је организован и такмичарски део. Регата је организована са циљем промоције туристичких потенцијала у овом делу Сребренице.

                                                                            Извор: РТВРС

                                                                            Фото:есребреница

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

десет − 5 =

Pin It on Pinterest