Богојављенско пливање на језеру Перућац

У традиционалном богојављенском пливању за Часни крст на језеру Перућац, победио је Марко Бајић (23) из истоименог места у конкуренцији 19 пливача међу којима је било и неколико представника жандармерије из Београда.

ОСВЕЋЕЊЕ КРСТА
ОСВЕЋЕЊЕ КРСТА

-Било ми је ово друго учешће. Жеља да победим испунила ми се у јакој конкуренцији. Срећан сам због победе, желео сам је и сањао – каже Марко Бајић.

Победник Марко Бајић
Победник Марко Бајић

Најстарији учесник био је Драган Николић (57) из Бајине Баште, а најмлађи Вук Павловић (8) из Лазаревца. Освећење крста пре почетка пливања обавили су бајинобаштански свештеници Горан Милинковић, Божидар Лијескић и Далибор Ђорђевић.

Најстарији учесник Драган Николић
Најстарији учесник Драган Николић

Организатор пливања Црквена општина Бајина Башта и Туристичка организација Тара-Дрина победника је наградила пехаром, златником и иконом. Сву учесници добили су медаље и пригодне поклоне. Пред уручивање поклона, осмогодишња Нина Павловић отпевала је песму „Густа ми магла паднула“ и побрала аплауз неколико стотина пристутних посматрача пливању који су се загревали уз кувано вино.

НИНА ПАВЛОВИЋ
НИНА ПАВЛОВИЋ

– Било је лепо. Све је протекло у најбољем реду. Из године у годину расте број оних који узимају учешће у богојављенском пливању за Часни крст.То је нешто што нас радује. Надам се да ћемо идуће године ово пливање обавити на старом месту на Рачи. Доста је људи дошло у Перућац, али биће их сигурно много више кад се пливање буде одржавало на Рачи – рекао је директор Тутристичке организације Тара-Дрина Дејан Млађеновић.

 

Текст и фото: М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

четири × један =

Pin It on Pinterest