Окружно првенство у футсалу – Победник Техничка школа из Бајине Баште

Домаћин овогодишњег окружног првенства у футсалу за средње школе, одржаног 5. маја, била је Бајина Башта. У мушкој конкуренцији наступиле су три екипе, а у женској једна. Прво место припало је Техничкој школи из Бајине Баште. Екипу је водио професор Бранко Стевановић, а у њеном саставу су били: Марко Марчета, Лазар Савић, Стефан Станојчић. Дарко Павловић, Ђорђе Панић, Лазар Ђерић, Александар Лукић и Давид  Јанковић. Бајинобаштани су у финалу савладали  екипу Прибоја са 5:4. Претходно су средњошколци из Прибоја надиграли  екипу пожешке Гимназије „ Свети Сава „ са 8:3.

Detalj sa utakmice Priboj-Pozega
Детаљ са утакмице Прибој – Пожега

-Прво полувреме решили смо у нашу корист са 3:2, али је екипа Прибоја у другом полувремену успела да изједначи резултат. Уследила су наша два гола . У финишу противник је дао још један гол, али то није угрозило нашу победу од 5:4. Борићемо се да и на међуокружном такмичењу остваримо добре резултате – каже Ђорђе Панић, ученик првог разреда Техничке школе из Бајине Баште, стрелац једног гола. Два гола дао је Александар Лукић , а у стрелце су се уписали Стефан Станојчић и Давид Јанковић.

Тако су момци из Техничке школе поново пријатно изненадили као и на општинском такмичењу када су после бољег извођења пенала победили тим Гимназије „Јосиф Панчић“. Обе утакмице на окружном нивоу судили су Дејан Тимотијевић и Вук Стевановић.

Zenska ekipa Prijepolja
Женска екипа Пријепоља

У женској конкуренцији дошла је само екипа  Економско –трговинске школе из Пријепоља па је без игре изборила право наступа на међурегионалном надметању.

Такмичење је отворио директор Гимназије „ Јосиф Панчић“ професор Јован Ђурић. Техничку подршку  овој спортској манифестацији дао је професор Божидар Марковић, атлетски репрезентативац Србије у скоку у вис и радници Градске хале..

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest