Кошарка – НИКОЛА ОТАШЕВИЋ ТРЕНЕР СТУДЕНТА

Otasevic sa Colicem i Jovanovicem (2)ПРОМОЦИЈА Оташевић са челницима клубаOtasevic sa Colicem i Jovanovicem (2)

У текуће првенство Прве регионалне лиге Србије-група Запад, Кошаркашки клуб Студент из Бајине Баште ушао је са циљем да уђе у плеј оф и покуша да се домогне већег ранга. Оптимизам није крио тренер Милутин  Станић и његов помоћник Дарко Миливојевић, али ни управа на челу са председником Милошем Чолићем јер се сматрало да појачан играчки кадар може да испрати амбиције. Међутим, не иде све како се очекивало. Са три пораза из девет утакмица, Студент је дошао у ситуацију да се грчевито бори за  једно од прва четири места која воде у плеј  оф.

-Ја и моји најближи сарадници Зоран Јовановић и Марко Илић успели смо да , уз подршку Спортског савеза и спонзора,  створимо добре услове за рад и такмичење. Из неког разлога, очекивани резултати  нису остварени па смо били принуђени да нешто променимо не би ли се ситуација окренула у нашу корист.  Одлучили смо да за тренера ангажујемо Николу Оташевића, легенду ужичке кошарке. Милутин Станић биће његов помоћник – каже председник клуба Милош Чолић.

Никола Оташевић на првом тренингу
Никола Оташевић на првом тренингу
Богата играчка каријера
Богата играчка каријера

Иза Николе Оташевића (39) је богата играчка каријера  на домаћој , али и интернационалној сцени.

-Прве кошаркашке кораке направио сам као млађи пионир у КК  Плеј оф из Ужица 1991. године код познатог тренера Сретена Ђурића. Са 12 година прешао сам у  КК Ужице. Пут ме је даље одвео у Беопетрол из Београда , па у нишки Ергоном,  лесковачко Здравље и ОКК Београд,  да би 2006. године заиграо у Пољској – вели Никола Оташевић.

Сјајни плејмејкер играчку каријеру завршио је 2019. године у  Слободи из Ужица након што је пре тога четири године провео у Будућности из Подгорице, Хемофарму из Вршца,  МЗТ из Скопља, Металцу из Ваљева и једном румунском прволигашу.

Популарном „Оташу“  на крају активног играња  створила се могућност за почетак тренерске каријере. У клубу у коме је стекао прва знања у кошарци , Плеј офу из Ужица, постао је тренер млађих селекција. После  две године пре само неколико дана добио је шансу да преузме кормило Студента.

-Позвали су ме Милош Чолић и Зоран Јовановић да помогнем . Прихватио сам позив јер сам знао да идем у клуб који се стабилизовао  па ћу покушати да, заједно са Станићем и Миливојевићем,  направим заокрет, да  радимо боље, да унесемо више одговорности и  професионалности у раду, анимирамо публику и у следећих неколико кола будемо на висини задатка , да се дочепамо плеј офа. Ако то остваримо, верујем да ће наставак првенства донети жељене резултате – истиче Никола Оташевић

Студент ће већ данас, 11. децембра, имати  врло битну утакмицу у Лозници са истоименим клубом  који је један од кандидата за плеј оф.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest