Фудбал – Слога освојила „златни“ бод у Ужицу

Радост играча Слоге

У дербију 26. кола Западно-моравске зоне фудбалери Слоге на гостовању у Ужицу, у дуелу са екипом Јединство Путеви, освојили су злата вредан бод у трци за шампионску титулу. Успех је утолико значајнији ако се има у виду да је домаћин , након првих 45 минута, имао вођство од 2:0.  Почело се обострано нервозно, а прву шансу за погодак имала је Слога у 13. минуту. Крагујевачки судија оправдано је досудио  једанаестерац  за госте, лопту је на белу тачку наместио Милун Божић и уместо у оквир гола погодио у  стативу. Уследила је убрзо казна и то након два корнера за домаће.  Смушеност одбране Слоге искористили  су нападачи Јединства и матирали немоћног Голубовића.

У 59. минуту Милун Божић се искупио за промашај код извођења пенала и лоб ударцем са око двадесетак метара савладао голмана Јединства. Тек тада Слога је заиграла боље што је убрзо  донело резултат. Николић је анулирао предност домаћина на 2: 2 што је био и крајњи резултат ове  узбудљиве утакмице. Био је то прави пројектил из слободног ударца са око 27-28 метара. Слога је у последњем минуту имала шансу и за потпуни преокрет када је Илић сам избио пред голмана Јединства али је његов шут зауставила статива.

После овог кола Слога има 55 бодова, шест више од другопласираног Јединства. У наредном колу Слога је поново гост, игра у Косјерићу са Црнокосом. Потом дочекује екипу Пријевора, гост је Полету у Трбушанима а у последњем колу , које се игра 13. јуна, на свом терену дочекује  екипу Рампе.

Портал ББ глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest