После осам дана и 11 одиграних кола, 21. септембра  је завршено екипно првенство Централне Србије у шаху. Прво место је освојила Младост из Лучана са 27  меч бодова и 45 поена. Друго место припало је Металцу из Горњeг Милановца  који је имао 27 меч бодова и 40,5 поена. Треће место припало је Пожеги са 20 меч бодова и 41,5 поена. Победничку екипу чинили су велемајстор Суат Аталик, интернациoнални мајстори Михајло Радовановић, Зоран Мијаиловић, Новак Пезељ, Фиде мајстор Милорад Јевђовић и мајсторски кандидат Младен Рајаковић. За Металац играли су велемајстори Александар М. Моисенко, Златко Илинчић, интернационални мајстори  Драган Kојовић, Владан Рабреновић, Игор Соломуновић и Фиде мајстор Драган Kовачевић. Боје Пожеге бранили су велемајстоири Димитриос  Мастровасилис, Милан Зајић, интернационални мајстори Миодраг Перуновић, Никола Марчетић, Душан Радовановић и Фиде мајстор Иван Радивојевић.

На четврто место пласирала се екипа Рудара из Kостолца са 20 меч бодова и 36 поена. Следе ВСK Св. Николај српски, Слога из Петровца на Млави, Раднички Водовод из Kрагујевца, Аранђеловачки ШK и Kрушик из Ваљева. Последња три места припала су Прогресу из Пирота, Јасеници из Смедеревске Паланке и Шабачком  ШK. Они су испали у нижи ранг.

-Првенство је било занимљиво и квалитетно. Младост је заслужено победила и постала члан Савезне лиге Србије. Имали смо одличне услове за игру и смештај у хотелу Цептер Дрина у Бајиној Башти- каже секретар Шаховског савеза Централне Србије Миливоје Миливојевић.

                                                                                    Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest