Атлетика- Победе Марковића и Јовановића

Скоком од 213 цм Марковићизједначио лични дворански рекордСкоком од 213 цм Марковићизједначио лични дворански рекордСкоком од 213 цм Марковићизједначио лични дворански рекорд

Атлетичари Атлетског клуба Аутоцентар из Бајине Баште  Божидар Марковић и Дејан Јовановић одлично су почели овогодишњу сезону. Они су у својим дисциплинама победили на Првенству уже Србије одржаном у Београду. Марковић је  осим победе, успео да изједначи лични дворански рекорд у скоку у вис скоком од 213 сантиметара. Наступио је и у скоку у даљ и заузео треће место.

-Радује нас добар почетак сезоне. Марковић је лако прескакао све висине из првог покушаја. Мало је недостајало да прескочи и висину од 216. сантиметара. Треба да се поради на отклањању неких ситница. Ако у томе успемо, можемо се надати да ће Божо стићи до висине од 220 сантиметара што би му дало прилику да конкурише за учешће на Светском првенству  – каже његов тренер Јован Ђурић.

Марковић  је потом неколико дана тренирао са члановима репрезентације Србије  у оквиру припрема за предстојећи атлетски тромеч репрезентација Србије, Хрватске и Словеније  који ће се одржати у Загребу почетком фебруара.

Дејан Јовановић
Дејан Јовановић

На првенству Уже Србије победу у скоку у даљ остварио је Дејан Јовановић скоком од 6,85 сантиметара. И код њега има простора за напредовање. Иначе, лични му је рекорд 7,07 сантиметара –истиче тренер Ђурић.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest