Скоком од 213 цм Марковићизједначио лични дворански рекорд

Атлетичари Атлетског клуба Аутоцентар из Бајине Баште  Божидар Марковић и Дејан Јовановић одлично су почели овогодишњу сезону. Они су у својим дисциплинама победили на Првенству уже Србије одржаном у Београду. Марковић је  осим победе, успео да изједначи лични дворански рекорд у скоку у вис скоком од 213 сантиметара. Наступио је и у скоку у даљ и заузео треће место.

-Радује нас добар почетак сезоне. Марковић је лако прескакао све висине из првог покушаја. Мало је недостајало да прескочи и висину од 216. сантиметара. Треба да се поради на отклањању неких ситница. Ако у томе успемо, можемо се надати да ће Божо стићи до висине од 220 сантиметара што би му дало прилику да конкурише за учешће на Светском првенству  – каже његов тренер Јован Ђурић.

Марковић  је потом неколико дана тренирао са члановима репрезентације Србије  у оквиру припрема за предстојећи атлетски тромеч репрезентација Србије, Хрватске и Словеније  који ће се одржати у Загребу почетком фебруара.

Дејан Јовановић
Дејан Јовановић

На првенству Уже Србије победу у скоку у даљ остварио је Дејан Јовановић скоком од 6,85 сантиметара. И код њега има простора за напредовање. Иначе, лични му је рекорд 7,07 сантиметара –истиче тренер Ђурић.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *