За допринос на унапређењу локалног управљања ПЛАКЕТА ЗА ИВАНА МАРКОВИЋА

Иван М. Марковић на додели плакетеИван М. Марковић на додели плакетеИван М. Марковић на додели плакете

Претходне четири године, Програм Sviss Pro, у сарадњи са локалним у националним партнерима, а уз подршку Владе Швајцарске, остварио је низ добрих резултата, као што су унапређење локалног управљања и јачање капацитета локалних самоуправа за пружање услуга у раду са грађанима. На финалном догађају програма Swiss Pro одржаном 16. септембра 2022. године у Београду под називом „Покретачи промена“, представницима и представницама подржаних локалних самоуправа додељене плакете за допринос који су у периоду од 2018. до 2022. године дале унапређењу доброг управљања, социјалне укључености и родне равноправности на локалном нивоу. Резултати су приказани и кроз видео о утицају програма, док је финална публикација подељена свим учесницима догађаја. Представник општине Бајина Башта на овом догађају, коме је такође додељена плакета, био је Иван Марковић, дипломирани правник, запослен у Општинској управи.    

Учесници на финалном догађају Програма Swiss Pro
Учесници на финалном догађају Програма Swiss Pro

–   Swiss Pro је подржао локалне самоуправе да пруже додатне и боље услуге свим грађанима, на правичнији, ефикаснији и ефективнији начин. Програм је успешно пружио подршку локалним властима у спровођењу низа кључних реформи, укључујући и већу одговорност и транспарентност у обављању јавних послова – истакао је амбасадор Швајцарске у Србији, Урс Шмид. Swiss Pro је допринео примени принципа доброг управљања у свакодневном раду локалних самоуправа и тако постигао видљиве системске промене. Развијено је чак 446 локалних регулатива које се примењују у 62 града и општине које су унапредиле извршавање јавних послова и пружање услуга грађанима и грађанкама.  

   -Највећи резултат програма је промена живота људи на боље. Swiss Pro је умногоме допринео унапређењу капацитета локалних самоуправа у спровођењу политика и побољшању приступа услугама којима се пружа социјална заштита. Оставио је дубок траг јер је пружио свеобухватну подршку и организацијама цивилног друштва, као значајном капацитету за пружање услуга социјалне заштите на локалном нивоу – рекла је Биљана Зекавица помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 О. Додић

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest