Председник Србије Александар Вучић са сарадницима, међу којима су били министар за саобраћај Томислав Момировић, директор Путева Србије Зоран Дробњак и директор Електропривреде Србије Милорад Грчић, 17. августа био је у радној посети општина Бајина Башта. Пре тога посетио је Ужице.

Vucic 1

Посету Бајиној Башти започео је одласком у село Пепељ у Месној заједници Пилица где се срео са његовим мештанима и био гост узорне породице Љубе Благојевића. Ту га је дочекала  председница општине Бајина Башта Весна Ђурић. Домаћинство Благојевића важи за једно од најбољих произвођача малине у бајинобаштанском крају. Љубо је и одличан грађевинац, а супруга му је Рускиња Кристина, професорка енглеског језика запослена у ОШ “ Стеван Јоксимовић“ из Рогачице.Они имају троје деце.

Vucic 2 (1)

 

 

Vucic 4У Пепељу председник Вучић задржао се знатно дуже од планиране сатнице службеним протоколом. Председница Весна Ђурић на питање председника Вучића шта је најпотребније Бајиној Башти, рекла да је то на првом месту тунел Кадињача. Истакла је да би се његовом градњом знатно олакшала веза са окружним центром Ужице до кога би се стизало за 25 минута уместо садашњих 55. То би допринело развоју туризма и других грана привреде, посебно  би било значајно то што би болесници знатно брже и лакше стизали до Здравственог центра Ужице. Председнику Вучићу, министру Момировићу и директору Путева Србије Дробњаку показала је  шта је до сада урађено на припреми за градњу тунела Кадињача. Председник Вучић је обећао да ће грађевински радови на градњи тунела Кадињача почети у марту идуће године и да ће он бити стављен  у функцију најкасније до краја 2023. године.

-Част нам је и велико задовољство што је председник Србије Александар Вучић посетио Бајину Башту. Дуго смо га очекивали и веровали да ће нам доћи . Ова посета је од капиталног значаја за нашу општину , али и за цело Подриње и источни део Републике Српске, пре свега за Сребреницу и Братунац.Хвала му што је стао иза пројекта тунела Кадињача који се деценијама жељно чека. Изградња обилазнице око Ужица је врло важна јер се наслања на тунел Кадињача- каже председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.

Председник Вучић изјавио је да  одлази из Бајине Баште у Мору  Гору код чувеног режисера  Емира Кустурице где ће се разговарати о изградњи пута Мећавник- Митровац на Тари. Та деоница дуга 16 километара много ће допринети развоју туризма и коначно омогућити  да заживи планирани туристички „Чаробни прстен“.

-Председник Вучић дао је обећање да ће се асфалтирати преостали део пута Варда –Јакаљ у дужини од пет километара  па ће то омогућити боље повезивање општина Косјерић и Бајина Башта. Исто тако најавио је реконструкцију дела пута  Ваљево-Бајина Башта. Тренутно се изводе радови на деоници од Ваљева до Дебелог брда, а идуће године радиће се преостали део према Бајиној Башти – вели Весна Ђурић.

Мештани Пепеља предочили су председнику да имају слабу нисконапонску мрежу, да су угрожена и суседна села Дуб, Злодол, Заглавак. Председник Вучић их је саслушао, а онда телефоном инсистирао на надлежном месту у Београду да се то узме у обзир. Отуда је брзо стигао договор да ће се сви недостаци на нисконапонској и високонапонској мрежи у бајинобаштанској општини отклонити .

Помоћ Бајиној Башти обећана је и за решавање проблема водовода, водоводне мреже и његове аутоматизације.

Vucic 3

 

Vucic 5

Vucic 6

На крају посете Пепељу мештани су Вучићу уручили бројне поклоне. Произвођач врхунске ракије „Стара песма“ Владо Илић, чију је ракију од малине пробао и похвалио председник, даровао га је мањом колекцијом ракија. Дарко Радовановић поклонио му је чутуру са изрезбареним ликом Вучића, Милош Јовановић даровао га је са теглом органског меда и флашама ракије произведене од старих сорти крушке  и дуње на планини Тари. Домаћице су му поклониле  неколико тканина рађених руком.

Текст и фото: М.Андрић

ВЕЛИЧАНСТВЕН ДОЧЕК У ГРАДУ

Vucic 7

Председник Србије Александра Вучића у Бајиној Башти на плато испред Спортске хале дочекало је неколико хиљада Бајинобаштана  међу којима је било и грађана из суседних места Републике Српске. Вучић их је поздравио, захвалио на дочеку и рекао да ће све што је обећано Бајиној Башти бити и урађено. Грађани су га дочекали и испратили бурним аплаузима.

ПОХВАЛЕ ПРЕДСЕДНИЦИ ВЕСНИ

Приликом обраћања мештанима Пепеља председник Србије Александар Вучић истакао је да је бајинобаштански  крај изузетно леп,  у много чему јединствен. Нагласио је да је на челу општине  врло вредна, неуморна и амбициозна председница Весна Ђурић, жена каквих је мало на политичкој сцени Србије.

Vucic 10 (1)

ВРХУНСКА КОМПАНИЈА РОЛОМАТИК

На крају посете  општини Бајина Башта председник Србије Александар Вучић  обишао је Компанију Роламатик. Ту га ј е дочекао власник Предраг Јовановић са породицом. Потом су заједно у пратњи сарадника обишли неколико погона.

Vucic 8

-Драго ми је да сам видео једну успешну приватну породичну компанију како добро ради , компанија која извршава се своје обавезе према држави и запосленима и при том увек помаже развој Бајине Баште. Ту је запослено око сто радника из  бајинобаштанског краја, али и са подручја Сребренице. Ја им изражавам захвалност. Роломатик је једна од оних компанија коју смо питали да ли јој  треба нека помоћ а да је одговорила да за то немају потребу.Честитам Роломатику на радовима које изводи на београдском аеродрому,  то је нешто заиста за похвалу- казао је, између осталог, председник Вучић  у обраћању медијима на крају посете Роломатику. Том приликом замолио је власника компаније да се обрати  медијима.

Vucic 9 (1)

-Ово је јединствена прилика да се захвалим председнику Вучићу на посети. Хвала вам, председниче, за све оно што ћете уложити у наш крај и за оно што радите по целој Србији- био је кратак Предраг Јовановић.

ТРГ КАО СКАДАР НА БОЈАНИ

Председник Вучић осврнуо се и на градњу Трга „ Душана Јерковића“ у Бајиној Башти:

-Обезбедићемо средства да се уради тротоар до Перућца. Само ти Весна заврши тај градски трг чија градња траје као Скадар на Бојани. То је истина и то вам је тако кад не узмете најбољег извођача. Све отежавајуће околности као што је корона могу да успоре радове два три месеца, али не могу да их успоре годину или две.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest