ВУ Тара – ЗАЈЕДНИЧКИ У РАЗВОЈ ТУРИЗМА

ByББ ГЛАС

26. новембар 2018. , ,
Договор у ВУ ТАРА са челницима Ужица и Бајине БаштеУчесници састанка на Тари

 

 

Битно је да смо решили питање одржавања путева и одвоз комуналног отпада. Као установа спремни смо да се отворимо максимално према грађанима Ужица и Бајине Баште кроз различите облике сарадње– каже Љупко Ћировић, директор ВУ „Тара“ након корисног састанка са градоначелником Ужица и председником општине Бајина Башта

 

 

Директор Војне установе Тара Љупко Ћировић иницирао је састанак са градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем и председником општине Бајина Башта Радомиром Филиповићем у циљу побољшања развоја туризма на планини Тари.

-Морам да кажем да је доласком Љупка Ћировића на Тару све кренуло на боље кад је у потању туризам. Хотел Оморика поново блиста некадашњим сјајем. Она је носилац туризма на Тари. Ми и град Ужице имамо заједнички интерес да се овде развија туризам. Конкретно смо на састанку договорили како да у зимском периоду саобраћајнице, које воде на Тару, буду проходне и чисте. Пошто Војна установа Тара једина има ту базу за одржавање путева, она ће их и одржавати уз помоћ буџетских средстава града Ужица и општине Бајина Башта. До сада је био проблем одвожење отпада. Чинила је то наша општина иако се Оморика налази на територије Ужица. Сад смо постигли договор да се у то укључи и Ужице. Евидента је појава паса које туристи остављају на Тари па смо разговарали и о том проблему. Највише смо времена на састанку утрошили на правце развоја туризма на Тари. Ту све три стране треба да се удруже и раде на заједничким пројектима-каже председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић  на крају састанка је рекао:

-Планина Тара је важна дестинација за град Ужице као и за општину Бајина Башта. Заједнички нам је интерес да развијамо туризам на овој горској лепотици. Војна установа Тара је важан фактор у тим пословима. Хотел Оморика налази се на територији града Ужица и пуни градски буџет са значајним годишњим новчаним износом од боравишне таксе. Данас смо се договорили око више значајних ствари. То се посебно односи на заједничко функционисање на планини Тари. Ужицу је проблем што немамо парцела и локација на Тари да су у власништву града што га је кочило у значајнијем туристичком развоју на Тари. Потпуно смо свесни шта ова планина значи за нас. Убудуће много више бићемо посвећени туристичком развоју на Тари. Ту је Кадињача, ареодром Поникве, Дрвенград, Мокра Гора, Кремна. Све су то дестинације које се наслањају на хотел Оморику, водећег чиниоца развоја туризма на Тари.

Директор Војне установе  Тара Љупко Ћировић захвалио је Тихомиру Петковићу и Радомиру Филиповићу за одзив на састанак и рекао:

-Имали смо изузетно добре разговоре. Битно је да смо решили питање одржавања путева и одвоз комуналног отпада. Ми смо као установа спремни да се отворимо максимално према грађанима Ужица и Бајине Баште кроз различите облике сарадње. Наша установа доста троши пољопривредних производа па дајемо прилику да произвођачи пољопривредних производа и сувенира то пласирају преко наших објеката. Овакве састанке упражњаваћемо чешће јер је видљиво да су корисни за све три старне.

У хотелу Оморика при крају су радови на отварању Инфо пулта који ће се налазити преко пута рецепције. Ту ће гости, али и сви други туристи на Тари моћи да добију информације везане за град Ужице и Бајину Башту. Они су и новчано помогли да се отвори тај Инфо центар.

  М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest