ВЕТЕРАНИ ПАРТИЗАНА НА ТАРИ КОД “КУРТЕ“

Партизанови ветерани са са Рајком Вукајловићем , власником ресторана "Курта"Партизанови ветерани са са Рајком Вукајловићем , власником ресторана "Курта"Партизанови ветерани са са Рајком Вукајловићем , власником ресторана "Курта"

И док се нове генерација играча спремају за почетак сезоне и припремни период у Словенији, ветерани клуба, позната имена Партизанове богате историје, летње дане користе да се окупе и посете своје фудбалске пријатеље и оне којима је црно-бела боја вечно у срцу.

Тако је Раде Залад, некадашњи голман Партизана, који је у црно-белу породицу дошао са 14. година и дебитовао за први тим у сезони 78/79, са својим клупским пријатељима обишао бивше саиграче и клубове-пријатеље црно-белих у региону.

Малу, али одабрану екипу коју су чинили Ненад Стојковић, Миодраг Живаљевић и Раде Залад, окупио је Рефик Козић који 41 годину живи у Америци, а у крајеве бивше Југославије долази једном годишње.

Како ред налаже, црно-бела експедиција је на путу који их је водио кроз Тару, свратила у ресторан великог Партизановца  Курте, да би их потом пут одвео до ФК Херцеговац из Билеће. Ветеране је пут водио и до Даниловграда и њиховог саиграча Мирослава Галеба Бошковића, а онда и у место Његуши, где их је угостио велики Партизановац из Подгорице, Руждија и фудбалска легенда Мојаш Радоњић. Посебну емоцију пробудила је посета Никшићу где је Партизанова тројка обишла спомен-чесму и гроб њиховог саиграча, Борислава Гајице Ђуровића, који нас је напустио 2003. године.

ИЗВОР: ФК ПАРТИЗАН

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest