Велике акције чишћења организоване су 23. и 24. јула током традиционалне Дринске регате у оквиру иницијативе СББ фондације “Не прљај. Немаш изговор!” и иницијативе „Одвајамо” коју спроводи Министарство заштите животне средине Републике Србије, уз подршку Европске уније. Запослени у СББ компанији и учесници кампање „Одвајамо“ скупљали су смеће из реке током самог спуста Дрином, док је у недељу 24. јула организована велика акција чишћења у месту Рогачица уз подршку чланова клуба странаца у Београду „Белграде Фореигн Виситорс” и Јавног комуналног предузећа „12. септембар“ у Бајиној Башти.

„Кроз „Не прљај. Немаш изговор!“ смо током седам година организовали преко 100 акција чишћења широм Србије и спровели низ других пројеката којима смо значајно допринели да људи почну да мењају свест и много више воде рачуна о животној средини. Заједничке акције, као што је ова, су посебно важне како би поруке, информације и нова знања стигла до што више људи. Овог пута смо се, током и након традиционалне Дринске регате, потрудили да Бајина башта остане једнако чиста и за наредне године. Зато где год да проводите годишњи одмор сетите се једноставне поруке, Не прљај! Немаш изговор!“, рекла је Јована Лукић  директорка СББ фондације и ЦСР директорка Унитед Групе.

Пројекат одвајања кућног отпада „Одвајамо“ има за циљ едукацију грађана о одвајању кућног отпада, како би га касније успешно и рециклирали, а све у циљу смањења количина које завршавају на депонијама и заштите животне средине. Пројекат се одвија у 17 општина у Србији које ће кроз овај пројекат унапредити свој систем управљања отпадом, а кроз инвестиције

СББ фондација се већ годинама активно бори за чистију, зеленију и здравију Србију, мотивишући и инспиришући суграђане да воде рачуна о малим, а уједно великим стварима. У оквиру  дугорочне иницијативе “Не прљај. Немаш изговор!” до сада је спроведено преко 100 акција чишћења у 29 градова широм Србије, поделљено 43.000 еко кеса, донирана су 23 дечја игралишта и засађено око 30.000 садница. Представа „Ко то тамо прља“, одиграна је за више од 37.000 предшколаца. У циљу едукације спроведен је и пројекат “Не прљај. Немаш изговор – ИЗАЗОВ” у коме је учествовало 50.000 основаца, као и конкурс “рЕКОнструкција” где је послато преко 500 предлога о томе како свакондневне навике могу да утичу на животну средину.

 

 

 

 

 

С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest