Подршка пројекту дигиталне писмености

Употреба дигиталних технологија у наставном процесу представља јако „средство“ за развој потребних вештина за 21. век код будућих генерација. Ово је доказао и тим ученика Гимназије “Јосиф Панчић” из Бајине Баште креирајући пројекат #ОкупиХосТим, захваљујући коме су постали једни од победника конкурса “Дигитална експедиција Изазов”. Конкурс другу годину заредом заједно реализују, Завод за унапређење образовања и васпитања (ЗУОВ), Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања (ЗВКОВ) и Иницијатива „Дигитална Србија” у оквиру програма „Нова писменост”, који партнерски спроводе Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и Пропулсион.

У циљу побољшања наставног процеса и унапређења дигиталне писмености у нашем образовном систему, ученици Гимназије Јосиф Панчић су у оквиру пројекта #ОкупиХосТим креирали отворени образовни ресурс – приручник за организовање онлајн догађаја, који садржи смернице за модераторе, хостове, ко-хостове и упутства како се организује онлајн догађај, како се користе наставни материјали, као и додатни едукативни материјали у оквиру онлајн догађаја.
Подршка пројекту дигиталне писмености 2
“Више није питање да ли је имплементација дигиталних технологија у настави значајна, то је нешто што је свакодневица. Оно о чему треба размишљати је начин примене и употребе и да је јако важно да то буде управо кроз процесе којима ће ученици управљати. На тај начин осим дигиталних компетенција употребом технологија, они стичу и друге вештине које су потребне за тржиште рада, као што су тимски рад, истраживачки рад, основе маркетинга, а кроз рад на овом пројекту смо све то објединили”, нагласила је професорка Рада Тадић.
Тим је био сачињен од пет ученика различитих разреда и одељења који су захваљујући менторству професорке Раде Тадић и тимском раду креирали пројекат, а они су Ивона Цветковски, Лука Јовановић, Дијана Новаковић, Лазар Гложански и Лазар Вукосављевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest