Уочи општинских избора у Републици Српској ПОСТИГНУТ ДОГОВОР О ЗАЈЕДНИЧКОМ КАНДИДАТУ

Mladen GrujičićMladen Grujičić

Оно што су муслиманске странке, иза којих стоји Сарајево, учиниле још пре неколико месеци и истакли јединственог кандидата за предстојеће изборе за начелника општине Сребреница, Срби у Сребреници су постигли тек у понедељак 27. јула. У последњих месец дана владала је велика неизвесност по питању кандидата за начелника општине Сребреница у српским странкама. СДС, највећа опозициона партија у Српској, најављивала је свога кандидата, истичући да је он најбољи. Ипак, на заједничком састанку представника странака, договорено је да сви стану иза актуелног начелника Младена Грујичића, као јединственог кандидата. О томе је потписан и међустраначки договор СНСД-а и свих осталих партија у Сребреници.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик је изјавио „да српско јединство у Сребреници није било лако постићи“. Он је захвалио страначким лидерима на томе што су „показали одговорност и политичко јединство према националном питању на овим просторима“.

  • Имајући у виду многе манипулације око Сребренице везане за догађаје за време ратних сукоба, које су наносиле најозбиљнију штету српском народу, веома је важно да искажемо јединство и да се окупимо око идеје да српски кандидат изађе на изборе, имајући у виду специфичности нове локалне заједнице и начина како се он бира – истакао је Додик.

Иначе, локални избори у БиХ и Републици Српској одржаће се 15. новембра 2020. године.

Цв. Стојкановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest