УГ Дрина етно арт у Београду

 

У организацији Удружења грађана „Дрина етно-арт“ у једној од сала „Штарк-Арене“ одржано је књижевно-сликарско-музичко вече „Реч, слика, музика- вечне споне завичајне“.

Било је то уједно и дружење Бајинобаштана у Београду, а домаћин је био председник истоименог удружења, велики мајстор организације, наш суграђанин Славиша Гацић.

Представљање књиге „Кућица на Дрини“

„Због радова у центру града, били смо принуђени да отварање преместимо у једну од малих сала у „Арени“, али је поставка слика и скулптура одмах потом премештена у Клуб „Коларац“, где ће бити наредних месец дана. Хвала уметницима , музичарима и аутору књиге што су приредили овај незабораван сусрет за све који су вечерас били са нама,“ рекао је Гацић.

Дружење је почело промоцијом књиге Владисава Биљића „Кућица на Дрини, 50. година“, а у улози уводничара говорио је Мишко Савић Зузец, један од градитеља прве кућице. Потом се присутнима обратио аутор, наводећи и неке од бројних анегдота из књиге.

Следећи сегмент је било упознавање са радом УГ „Дрина етно арт“, а овом приликом су се са својим радовима представили Стево Јосиповић, Слађан Игњатовић, Мирко Узелац, Миломир Даговић, Горан Радовановић, Момчило Стевановић, Горан Екмешчић и Владисав Биљић.

„Вече је било пријатно и заиста изузетно, а својеврстан је увод у велико дружење Бајинобаштана у Београду, које је у плану у другој половини године,“- рекао је Биљић.

На крају, атмосферу су загрејали и присутне забавили велики пријатељи уметности и промотери Бајине Баште, Гагац и Ђани, родоначелници оркестра „Дрински сплавари“.

                                                                                                       Портал ББ глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest