Радно Председништво Скупштине УП

Редовна Скупштина , прва у 2022. години, Удружења пензионера  Бајина Башта одржана је 25. марта у сали Ватрогасног дома . После избора Верификационе комисије, у коју су ушли Недељко Ракић, Марија Теофановић и Сретен Мијатовић, поднет је извештај о раду Удружења пензионера  и финансијски извештај те организације за 2021.годину.

Чланови Скупштине УП
Чланови Скупштине УП

Clanovi Skupstine

Подносећи извештај о раду Недељко Ракић  је истакао да је урађено готово све оно што је планирано. Због неповољне корона ситуације нису одржане спортске игре на нивоу општине  и свечаност у Лозници на којој  је требало да се прогласе резултати такмичења у Дринском купу.

-Наше Удружење има своје две канцеларије у Улици Рајка Тадића и оне радним данима раде од 9-12 часова.  У истој згради је и простор кога смо издали у закуп једном угоститељу. Имамо око 1.500 учлањених пензионера  у наше Удружење. Очекујемо да ће их бити још више с обзиром да општина Бајина Башта има око шест хиљада пензионера-  казао је председник Удружења пензионера Бајина Башта Недељко Ракић.

Бројне су активности биле у прошлој години  у разнима областима.  Дељена је солидарна помоћ у два наврата коју је добило неколико стотина пензионера, један број их је ишао бесплатно у бање . Заинтересаовани су ишли на летовање по повољним условима у грчко летовалиште Паралију. Исто тако,  под повољним условима, на више месечних рата, дељена је зимница.Удружење је на свечаној седници Скупштине доделио признања својим заслужним члановима. Доста активности било је и у спортским и рекреативним областима. Учешће у Дринском купу донело је трећу годину узастопну екипну победу. Учествовало се на сличним манифестацијама у оквиру Златиборског округа и на такмичењу у Ваљеву. Било је и дружења са другим  удружењима пензионера у Ужицу, Пожеги и Ариљу,  ишло се на излет у Нови Пазар…

Од ПИО фонда Републике Србије бајинобапштанско Удружење пензионера добило је лане вредну рачунарску и спортску опрему.

У програму за 2022. годину планирано је омасовљење чланства, повећање броја месних одбора Удружења. организовање  разних промоција , сарадња са  другим удружењима, ширење спортских и рекреативних активности, организовање одлазака на летовање, излете. екскурзије, подела солидарне помоћи, упућивање на бањско лечење…

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest