Изложба -отварање
Изложба
Са отварања изложбе

 

КУЛТУРА – ВЕЗИВНО ТКИВО МЕЂУ ГРАДОВИМА И ЉУДИМА

 

Постала је већ традиција да дани Дринске регате у Бајиној Башти сваке године почну са изложбом слика и скулптура чланова УГ „Дрина етно-арт“. Тако се догађа и овог лета, с тим што је изложба у галерији Установе „Култура“ отворена неколикко дана раније него што је уобичајено, а поставка ће трајати двадесетак дана.

Уочава се да је овогодишња изложба богатија и садржајнија у односу  на неке раније, и по броју излагача, и по квалитету изложених слика и скулптура. Овога пута су се поклоницима ликовне уметности представили сликари, чланови УГ „Дрина етно-арт“: Душан Петровић, Горан Екмешчић, Владисав Биљић, Јелисавета Петровић, Момчило Стевановић, Слађан Игњатовић и Миломир Даговић, скулптори Стево Јосиповић и Горан Радовановић, као и четворо гостију – пријатеља Удружења: Милован Даговић – Даго, Слободан Станић – Џинги и Војислав Станојчић из Ужица , и Мира Петаковић из Чајетине.

–   Удружење грађана „Дрина етно-арт“ постоји и делује од 2008. године. Сама чињеница да је опстало и да има више чланова и пријатеља, говори да је плод искрене љубави и жеље да буду део културне мисије у опстанку онога по чему се људи али и народи препознају. Удружење је и овога пута наставило праксу сарадње са уметницима из региона, те и смисао културе, као везивног ткива међу градовима и људима, увек изнова добија своју потврду – истакао је Владисав Биљић на отварању изложбе.

                                                                                                                                      О. Додић

изЛОЖБА
РЕЧ-ДВЕ О ИЗЛОЖБИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest