У Народној библиотеци „Милош Требињац“ бесплатно чланство

ByББ ГЛАС

20. фебруар 2024.
У Народној библиотеци „Милош Требињац“ бесплатно чланство У Народној библиотеци „Милош Требињац“ бесплатно чланство У Народној библиотеци „Милош Требињац“ бесплатно чланство

У години када слави велики јубилеј, 150 година постојања, Народна библиотека „ Милош Требињац“ из Бајине Баште  одлучила је да од 1. фебруара 2024. године омогући  бесплатно учлањeње свима који желе да буду њени чланови. Раније су категорије запослених и пензионери плаћали годишњу чланарину од 200 динара.  -Трудићемо се да бесплатно учлањeње  буде  и наредних година јер желимо да што лакше приближимо књигу  читаоцима.  Од како смо омогућили бесплатан упис, повећан је број наших чланова.  Прошле године имали смо око 2.500 чланова на дечијем и позајмном одељењу за одрасле. Очекујемо да та  бројка  у овој години буде знатно увећана – каже директорка Народне библиотеке „ Милош Требињац“ Лепосава Петковић.  Она најављује до краја текуће године десетогодишњу ревизију књижног фонда након чега ће се знати тачан број књига којима располаже ова установа.

Лепосава Петковић, директорка Библиотеке
Лепосава Петковић, директорка Библиотеке

Од септембра прошле године почела је акција “ Читаоцима на дар.“ Њима су понуђене расходоваnе књиге. За шест месеци на тај начин читаоцима је подељено преко две хиљаде књига. Има примера да читаoци доносе своје књиге и поклањају их библиотеци.

Библиотека - Читаоцима на дар - акцијаБиблиотека - слике - хуманитарна акција

– И ми смо се укључили у акцију прикупљања средстава потребних за лечење нашег суграђанина Милана Ђукановића.  Александар Гавриловић понудио нам је 100 својих слика направљених фото апаратом. Реч је, углавном, о пејзажима Таре и другим бајинобаштанским знаменитостима. Слике су увеличане и продајемо их за 500 динара по комаду. Сав новац иде за Ђукановића – вели директорка Лепосава Петковић. Слична акцију Александар Гавриловић урадио је у сарадњи са хотелом  Оморика. Ускоро ће  бити организоване и у Центру за посетиоце при НП Тара и Инфо центру ТО Тара – Дрина.

Текст и фото: М.Андрић

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest