Извиђачи - Вежања - Тара

 Савез извиђача Србије, у периоду од 11. до 20. јула 2022. године, организује Републичку Извиђачку Шумску школу – Тара 2022. Шумска школа се одржава на теренима извиђачког центра’’ Заовине’’ на Тари, у домаћинству одреда извиђача „Бајина Башта”. У склопу Шумске школе извиђачи из целе Србије имаће прилику да стекну знања и вештине које ће користити као будуће извиђачке вође у својим локалним извиђачким одредима.

Извиђачка шумска школа на Тари
Извиђачка шумска школа на Тари

Тара - Извиђачи

Старешина школе Марко Ивошевић, начелник Савеза извиђача Србије, истакао је да је веома задовољан  како се школа одвија  – „Извиђачки дом, Национални Парк Тара, као и цео Златиборски округ пружају одлично окружење за извиђачке активности. Камп на 1000 метара надморске висине, прелеп поглед, као и инфраструктура коју поседује извиђачки центар „Заовине“ пружа несвакидашње позитивно искуство камповања у планини.“ 55 полазника школе кроз десетодневни програм обучиће се за будуће лидере у својим јединицама.

У склопу школе поред редовних едукативних активности, учесници ће обићи језеро Заовине и планински врх Јањач. Шумска школа реализује се кроз пројекат „111 година за младе“, који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest