ПОХВАЛЕ И ОД СПОРТСКИГ САВЕЗА СРБИЈЕ - Петар Ракић и Давор Штефанек

Пре четири године  Спортски савез Бајине Баште добио је нове органе управљања. Тада је за председника изабран Петар Ракић.  У кратком времену успео је са сарадницима да покрене низ активности које су се множиле из године у годину.

– Остварили смо  добру сарадњу са свим клубовима, локалном самоуправом , Спортским савезом  Србије и Министарством за омладину и спорт. На нивоу општине формирали смо Комисију за спорт која је допринела да се на законски и правилан начин после бодовања расподеле средства клубовима. Тиме смо избегли  ранија незадовољства клубова око начина финансирања њихових активности –каже Петар Ракић.

Осетан је напредак у укључивању деце у спорт. Томе је допринела сарадња са школама и Предшколском установом Невен. Преко инструктора из Спортског савеза сада и предшколска деца имају спортске активности примерене свом узрасту. Много више пажње посвећено је спортским манифестацијама и промоцији спорта. Бајинобаштански Спортски савез спада међу ређе у Србији који  се укључује у готово све манифестације Спортског савеза Србије. Ове године изабран је међу 10 општинских савеза  којима је поверена  манифестација Мали сајам спорта. Међу учесницвима тог Сајма у Бајиној Баштзи био је и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек са сарадницима и представницима Министарства за омладину и спорт.  Они су и тада изрекли похвале на рад Спортског савеза из града на Дрини. У Србији је ове године 25 општина организовало Сеоске спортске игре. Једна од тих општина била је Бајина Башта. То је само део активности Спортског савеза Бајине Баште.

И локална самоуправа препознала је  добар рад Спортског  савеза па је она  у последње две године значајно повећавала средства намењена спорту. Очекује се да ће  ширењем спортских активности бити и више средстава за његов развој.

М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

петнаест − дванаест =

Pin It on Pinterest