После трагедије последњег децембарског дана 2020. године , када је на путу према кући, недалеко од места званог Кумовац, услед превртања трактора смртно настрадао Милосав Филиповић из Гвосца, привремени смештај за негову супругу Слађану и троје деце обезбедио је Радојко Милутиновић из истог села. За његовим сином Зораном удата је Милосављева сестра Мица. У помоћ су им притекли многи на челу са општином Бајина Башта и Центром за социјални рад. Том приликом председник Скупштине општине Бајина Башта Младен Лукић обећао је да ће се изнаћи могућност да се породица Филиповић смести у стан у Рогачици како би деца била близу  ОШ “ Стеван Јоксимовић“ у којој од раније похађају наставу.

Зграда амбуланте у којој су Филиповићи добили уређени стан на коришћење

– Председник Лукић је испунио обећање. Породица Филиповић 15. јануара 2021. године сместила се у стан у Рогачици. Реч је о стану који се налази у склопу амбуланте. И ми из школе предузели смо више активности како би помогли Филиповићима. У сарадњи са рестораном „Пистаћ“ обезбедили смо за децу бесплатан оброк. Купили смо им два мобилна телефона и компјутер. Омогућили смо им да иду у продужени боравак где ураде све домаће задатке. Сваки дан доводимо их у школу од стана и враћамо уз помоћ неког од дежурних просветних радника. У току је акција у целој школи на прикупљању новчаних средстава од стране ученика и свих запослених за потребе породице Филиповић. Раније смо им помагали у додели бесплатних уџбеника и одлазака на екскурзију па ћемо ту праксу наставити. Учинићемо све да деца страдалог Милосава Филиповића што мање осете очев недостатак- каже директор ОШ “ Стеван Јоксимовић Рогачица  магистар Раде Јездић.

– Сад нам је пуно лакше. Од стана до школе стигнемо за непуних пет минута. Нема више устајања зором како би са Гвоздачке планинe , где нам је кућа, стигли до Винчине воде одакле би потом аутобусом долазили у рогачичку школу. Стан нам је простран и леп. Ми ћемо се трудити да учимо добро и помажемо мами нарочито када дође сезона бербе малина – вели Милосављева кћерка Ана Филиповић, ученица 7. разреда.

М.Андрић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =

Pin It on Pinterest