Скупштина ЛУ СОКО

У Сали Скупштине општине Бајина Башта 14.фебруара одржана је редовна Скупштина Ловачког удружења Соко на којој  је разматрано и усвојено 12 тачака дневног реда.  Председник Скупштине Тривун Антонијевић је утврдио да је присутно 25 чланова овог органа и да може валидно да ради.

Станимир Милутиновић, председник ЛУ Соко Бајина Башта
Похвале за рад: Станимир Милутиновић, председник ЛУ Соко

Најпре је усвојен Пословник о раду Скупштине па је потом то учињено и са записником са претходне седнице. У писменој форми чланови Скупштине добили су Извештај о раду Управног одбора у 2018. години, а појаснио га је предеседник ЛУ Соко Станимир Милутиновић. Управни одбор усвојио је Програм рада,  Годишњи план газдовања ловиштем и финансијски план. Донео је одлуку о почетку лова на срндаћа и усвојио ценовник за ловну сезону 2018/19. годину. Управни одбор донео је одлуку о градњи фазанске станице у Рачи и формирао Комисију за оцену трофеја.

–  Овај орган донео је одлуку о стимулисању ловаца за одстрел прекобројних грабљивица у ловишту у висини од 500 динара по одстрељеној лисици и куни. Та накнада умањивана је ловцима од чланарине. Успешно смо организовали припрему кандидата за полагање ловачког испита тако да је примљено 68 нових чланова. Уредно је обављено пребројавање дивљачи. У сарадњи са Стрељчком дружином  „Раденко Јовановић Раша“  организовано је извођење пробног хица за оружје са олученим цевима пре почетка лова на срндаћа. Уједно је вршена и исправност оружја. Са компанијом NIQA склопљен је уговор о надокнади штете од дивљачи и осигурању свих чланова нашег удружења. Једна од активности односи се на помоћ у организацији и донацији Петог сабора ловаца на Тари-каже Станимир Муилутинповић, председник ЛУ Соко.

Радно Председништво на Скупштини

Стручна и ловочуварска служба била је врло активна нарочито на чувању и заштити ловишта, извођењу лова, контроли затечених лица у ловишту и контроли ловне документације. Редовно се бринула о исхрани и прехрани дивљачи. У ту сврху утрошено је око 15 тона кукуруза и 1,5 тона соли на постојећа и новоустановљена хранилишта и солишта. На седам локација посејан је кукуруз на три хектара који је намењен исхрани дивљачи. Рађено је на изградњи и обнављању ловно- узгојних објеката. Редовно је обилажен Репро- центар за дивље свиње у Зарожју. Лане су пронађена  повређена два грла срнеће дивљачи. Једно је излечено у пуштено у ловиште, друго је још на лечењу.

Треба рећи да је удружење позитивно пословало у прошлој години са остатком од 124 хиљаде динара. Надзорни одбор у свом извештају истиче да је удружење радило по закону, да није било неправилности и да нема никаквих дуговања. Скупштина је усвојила и предлог финансијског плана за 2019. годину.

На истој седници обављен је избор још пет чланова у Управни одбор. Поверење су добили Зоран Пантелић, Мирослав Баратовић, Раденко Павловић, Цветко  Панић и Мирослав  Јовановић. Изабрана је и Изборна комисија у коју су ушли  Видослав Јовановић,  Предраг Маловић, Горан Митровић, Звонко Радовановић и Жељко Радовановић.

Ненад Пурић је прочитао иницијативни предлог за основање Ловно- стрељачке секције при удружењу а потом то појаснио у дискусији. Предлог је прихваћен уз обећање да ће удружење помоћи да се набави машина за избацивање глинених голубова.

 

ЧЛАНАРИНА

Скупштина је донела одлуку да чланарина за 2019. годину буде на прошлогодишњем нивоу и износиће 8.000 динара. Њу је могуће платити у четири месечне рате од по 2.000 динара. Уколико се ловац не придржава прописаног реда уплате, наплаћиваће им се казнени новчани поени. За оне који се одлуче на лов срндаћа целокупна чланарина мора бити уплаћена до 15. маја. Скупштина је прихватила предлог Управног одбора да сваки ловац на име набавке фазанске дивљачи уплати удружењу по 1.000 динара. Делегат Ратко Савић похвалио је председника удружења за предложени износ чланарине у 2019. години истакавши да је она најмања у окружењу.

                                                                  Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

један × 5 =

Pin It on Pinterest