Одржана годишња седница Скупшттине ФК Слога

После више година завршаваних са минусом у финансијском пословању, 2018. била је прекретница за ФК Слогу. Завршена је са позитивним билансом, а уз то враћен је значајан део дугова наслеђен од претходне управе.

ФК Слога - Скупштина
Владислав Росић и Предраг Живковић подносе извештај о раду
Скупштина ФК Слога Бајина Бађта
Чланови УО ФК Слога

-За само годину дана успели смо да стабилизујемо клуб у финансијском и такмичарском смислу. Из општинског буџета добили смо 3,9 милиона динара, од спонзара нешто више од милиона, а ту су приходи од улазница и чланарина. Посебно бих издвојио спонзорство у опреми од Боре Милутиновића. Формирали смо нови састав Скупштине на челу са Љубисавом Ђурићем па очекујем да ћемо у 2019. години успети да преостали наслеђени дуг од 1,8 милиона динара санирамо. У овом рангу потребно нам је бар 6 милиона динара на годишњем нивоу – рекао је председник Слоге Предраг Живковић на Скупштини клуба одржаној 25. јануара приликом подношења извештаја о раду у прошлој години.

Говорећи о раду млађих селекција председник Живковић је потенцирао на потреби поклањања још више пажње њој јер ће ти играчи бити Слогина будућност.

-Мало који клуб има тако бројне и квалитетне млађе селекције. Јесенас су посебно добре резултате остварили кадети заузимањем другог места у Другој западно-моравској лиги. Покушаћемо да на пролеће та селкција игра још боље и пласира се у Прву кадетску западно- моравску лигу. Ми имамо доста наших играча који играју у околним градовима. Уз садашњи тим, младе играче и њих могли би у Српску лигу. Што се тиче пролећне сезоне ту ћемо ући мирно. Имамо добру залиху бодова да не морано да бринемо о опстанку, али је реално да нећемо моћи да водимо трку за прво место. Из тих разлога нећемо ни тражити играче са стране- нагласио је председник Живковић.

Љубисав Ђурић, Скупштина ФК Слога
Љубисав Ђурић, председник Скупштине ФК Слога
Владива Лекић, Скупштина ФК Слога
Владица Лекић

О раду у протеклој години похвално се изразио члан Управног одбора Владица Лекић истичући да Слога има добар сениорски састав, тренера, добре резултате и квалитетну организацију клуба. Члан Скупштине Мићо Стаменић заложио се за стварање што бољих услова млађим селекцијама, посебно Школи фудбала.

Слога има око 120 регистрованих играча у пет узрасних категорија,70 дечака у Школи фудбала и осам тренера. Извештај о свом раду Скупштини је поднео и тренер сениорске екипе Владислав Росић. Он је клуб преузео пред почетак јесење сезоне.

-Завршили смо јесен на 3.месту Западно- моравске зоне и афирмисали неколико младих играча. Уз Таково, имали смо одбрану са најмање примљених голова.  Остварили смо седам победа, два ремија и четири пораза уз гол разлику 23:12. Најбољи стрелац са 9 голова је Милун Божић. Наша је жеља да на пролеће пружимо још више шанси младим играчима , да завршимо у врху табеле и да полако спремамо тим који би у новом првенству могао да конкурише за Српску лигу- истакао је тренер Владислав Росић.

    Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest