Седница СО – Нови управни, надзорни и школски одбори

5. седница СО Бајина Башта

Минутом ћутања, у знак одавања почасти преминулим дугогодишњим одборницима  Скупштине општине Василију Павићевићу, Марјани Вилотић и усвајањем дневног реда, почела је рад 5. седница СО..

Минут ћутања за преминуле одборнике
Минут ћутања за преминуле одборнике
Председник и заменик председника СО Младен Лукић и Радован Кремић
Председник и заменик председника СО Младен Лукић и Радован Кремић

На тој седници, одржаној 25. јуна, именовани су нови управни, надзорни и школски одбори. Њихов четворогодишњи мандат тече од  5. јула 2021. године.

Састав Управног одбора Туристичке организације „ Тара-Дрина“  Бајина Башта чине  Милорад Мандић, председник, Петар Чолић, Драган Тодоровић, Бошко Ристановић и Ивица Милекић,  У Надзорном одбору су Оливера Милановић, председник,  Драгана Петровић и Милан Бешлић.

Чланови Управног одбора у Народној библиотеци „Милош Требињац„ су Милица Симић Јелисавчић, председник, Мара Арсенијевић, Милка Биљић, Драгана Зечевић и Драгана Гавриловић.  Витомир Шкрњић, председник, Милосав Андрић и Душан Петровић су у Надзорном одбору.

Центар за социјални рад  „ Бајина Башта“ добио је Управни одбор у коме су Горан Милутиновић, председник,  Радојка Ђорђевић, Љубинко Јовановић. Јелена Радовановић и Јања Павловић.У тој установи Надзорни одбор чине  Драгић Глишић, председник, Бранка Милановић и Александра Обреновић.

У Управном одбору Установе „ Култура“ Бајина Башта су  Дарко Миливојевић, председник, Александар Марић, Драгана Јовановић, Светлана Јовановић, Иван Марковић, Милица Ђокић Чавић и Никола Васиљевић. У Надзорном одбору су Милош Дамљановић, Јелена Ракић и Марко Вићентић.

Састав Управног одбора Предшколске установе Невен чине  Радмила Тадић Павловић, Божидар Мандић, Миодраг Зарић, Ведрана Марковић, Невена Марјановић, Марина Негић, Јелена Јокић, Сања Мандић, и Тања Атанасковић.

Радисав Ђурић, Снежана Миливојевић, Наташа Александрић, Бојан Симић, Наташа Злопорубовић, Дејан Деспотовић, Весна Средојевић, Снежана Живановић и Душан Миловановић су чланови  Школског обора ОШ“ Рајак Павићевић“.

У Школском одбору  ОШ“ Свети Сава“ су Марко Марковић, Стефан Тешић, Радојка Главинић, Мирјана Јосиповић, Сања Аксић, Мирослав Тадић,  Драгана Јовановић, Драгана Јевђенић и Јасминка Митровић.

У Школски  одбор ОШ “Стеван Јоксимовић“ Рогачица именовани су Бојан Јованчић, Светлан Тадић, Бранко Милутиновић, Горан Велкић, Јована Јовановић, Славица Илић, Никола Томић, Вера Лукић и Јована Арсеновић.

Слободан Митровић, Видан Радовановић, Драган Челиковић, Ана Марковић, Ивана Николић, Сања Милосављевић, Драгана Васић, Марко Николић и Александар Максимовић ушли су у састав Школског одбора ОШ“ Душан Јерковић“ Костојевићи.

Зоран Јекић, Емилија Јовановић, Ирена Радовановић, Славиша Новаковић, Соња Милосављевић, Драган Савић, Радован Гавриловић, Јелена Стојкановић и Тања Радовановић су чланови Школског  одбора у Гимназији  „ Јосиф Панчић“.

Школски одбор Техничке школе  чине  Станимирка Матић, Жељко Злопорубовић, Љубиша Милановић, Марина Димитријевић, Драган Живановић, Никола Недељковић,  Властимир Милошевић, Слађана Млађеновић и Драгана Јелисавчић.

ИЗМЕСТИЋЕ СЕ ТРАНСФЕРНА СТАНИЦА ЗА СМЕЋЕ

Председница општине Весна Ђурић
Председница општине Весна Ђурић

После усвојене иницијативе двојице одборника Српске радикалне странке Синише Спасојевића и Ивана Марковића о оснивању Парка ћирилице, СО подржала је њихову нову иницијативу која се односи на измештање постојеће трансфер станице за смеће из круга ЈКП „12. септембар“ на другу локацију. Ту иницијативу, у писаној форми и усмено образложену од стране Ивана Марковића, дискусијом су подржали  одборници  др Лидија Шарац,  Александар Аксентијевић,  Радован Кремић, Новица Стојкановић и Недељко Ракић који је рекао да је такву иницијативу утврдио и Савет Месне заједнице Бајина Башта. И председница општине Весна Ђурић заложила се да се изнађе нова локација за трансфер станицу.

-Бајина Башта је туристичка општина па је производња смећа јако велика. Велики нам је проблем што се сакупљено смеће претовара за транспорт на Депонију Дубоко у Ужицу у оквиру радног простора ЈКП „12. септембар“. Ја се извињавам суграђанима и  молим их за стрпљење јер тај проблем не може да се реши за месец дана. Ми смо почели да радимо на томе. Јако је тешко наћи локацију, али сам убеђена да ћемо све то разрешити успешно. Морамо урадити све по прописима да нам се не би поновио случај из Бесеровине. Тражићемо помоћ и од Министарства за заштиту животне средине – рекла је председница општине Весна Ђурић.

На овој седници СО разматрани су и усвојени  извештаји о раду  за 2020.годину:  ЈКП Дубоко Ужице,  Туристичке регије  Западна Србија, Народне библиотеке  „Милош Требињац“, Установе Култура,  Предшколске установе Невен и Општинске управе Бајина Башта.

Одборници су усвојили  и Локални акциони план запошљавања општине Бајина Башта за 2021. годину. Општина Бајина Башта и у 2021. години ће предузимати мере активне политике запошљавања  у сарадњи са Националном службом запошљавања  Међу мерама су најбитније оне које се односе на јавне радове, отварање нових радних места и  подстицање  запошљавања теже запошљивих лица  и рањивих категорија.

Текст и фото : М.Андрић

ИДЕЈА ЗА АКВА ПАРК

Разматрајући извештај о раду у 2020. години Туристичке организације регије Западна Србија, одборници су дискусију усмерили на сагледавање стања у општини Бајина Башта  и затражили доношење стратегије за развој туризма. Заменик председника СО Радован Кремић је истакао да је раније донета та стратегија и да би требало видети шта се од тога може искористити, а шта допунити.

-Општина ће ове године кренути у израду стратешког плана њеног развоја за наредних седам година. У оквиру те стратегије, туризам, као једна од најзначајнијих грана привреде, добиће одговарајуће место. Неоспорно је да имамо огроман туристички потенцијал, требају нам добри планови  и њихова реализација како би унапредили туризам. За све постоје стандарди које морамо испунити. Тако, на пример, за плажу у Перућцу захтева се присуство три чувара, четири спасиоца и медицинска екипа. Дакле, ради се на подизању нивоа безбедности што повлачи велике издатке. То се исто односи и на могућност коришћење језера Заовине . Ја сам за причу да Бајина Башта добије аква парк јер тако нешто нема нико у Златиборском округу. Идеја је још актуелнија ако се зна да планирана градња базена и пратећих објеката од стране Компаније Роломатик неће бити. Аква парк је велики залогај и ту нам треба помоћ од надлежног министарства – истакла је председница Весна Ђурић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

једанаест − 1 =

Pin It on Pinterest