Седница ОВ – Конкурс за начелника поново неуспешан

8. седница Општинског већа8. седница Општинског већа8. седница Општинског већа

Комисија за спровођење конкурсног поступка за попуњавање  положаја начелника Општинске управе  општине Бајина Башта обавестила је Општинско веће, на његовој 8. ванредној седници, одржаној 10. марта, да конкурс није успео па није ни спроведен изборни поступак нити је сачињена листа за избор кандидата. Да подсетимо читаоце да претходни конкурс такође  није успео јер Општинско веће није прихватило тадашњи предлог Комисије да се за начелника Општинске управе именује једино лице које је испуњавало услове.

Vesna Djuric---
Весна Ђурић

На поновљени конкурс, као и на први, јавила су се два кандидата. Овај пут пријаве су поднеле Алексндра Ковачки, дипломирани правник из Бајине Баште, запослена у Општинској управи на пословима вршиоца дужности начелника Општинске управе и дипломирани правник Бојана Јосиповић из Бајине Баште.

Комисија у саставу Радина Рајаковић, председник, Јелена Филиповић и Сандра Новаковић констатовала је да је документација Александре  Ковачки потпуна, а да је документација Бојане Јосиповић непотпуна. Комисија је донела одлику да изборни поступак почне 5. марта., али до њега није дошло, јер је једини кандидат са испуњеним условима конкурса, Александра Ковачки, писменим путем обавестио Комисију о повлачењу конкурсне документације из личних разлога и професионалних убеђења. Општинско веће донело је нову одлуку да по трећи пут распише конкурс за попуњавање места начелника Општинске управе Бајина Башта. Учиниће то иста комисија у којој су Радина Рајаковић, председник, Јелена Филиповић и Сандра Новаковић.

Радина Рајаковић, председница конкурсне комисије
Радина Рајаковић, председница конкурсне комисије

На истој седници одобрен  је захтев Општинске управе за коришћење  текуће буџетске резерве и размотрен предлог прве измене плана јавних набавки за Општинску управу општине Бајина Башта.

Урош Ђокић, председник Комисије за спорт
Урош Ђокић, председник Комисије за спорт

Већници су размотрили и усвојили предлог Комисије за спорт  општине Бајина Башта за  расподелу средстава намењених спорту  за 2021. годину и извештај о спроведеном стручном прегледу и оцени поднетих годишњих програма. Извештај је поднео председник Комисије за спорт Урош Ђокић. Он је истакао да је све урађено по Закону о спорту, и да су одобрена средства у 2020. години утрошена наменски од стране њихових корисника. Као предлог за размишљање навео је потребу одржавања једне спортске манифестације у кајаку на дивљим водама, преиспитивање Стратегије за спорт и обезбеђења просторије за рад Комисије за спорт у чему га је подржала председница општине Бајина Башта Весна Ђурић као и остали већници. Похвалу на рачун обављеног посла поменуте комисије изнели су већници Гроздан Биљић и Радомир Филиповић.

Текст и фото: М.Андрић

ЗА СПОРТ 25 МИЛИОНА ДИНАРА

-У 2021. години за потребе спорта из општинског буџета издвојиће се 25 милиона динара за реализацију 35 програма. Највише средстава добиће ФК Слога ( 4.990.000 динара), КК Студент ( 2.480.000), КК Омладинац ( 1.180.000), ОК Дрина ( 1.050. 000), ОК Тара ( 850.000)  КК Дрина ( 800.000), Клуб малог Фудбала Бајина Башта ( 743.000). С обзиром да су средства за спорт ове године увећана у односу на претходну, Комисија је била у могућности да за финансирање предложи све приспеле програме. Посебну пажњу посветили смо школском спорту- каже председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest