Драгољуб и Наташа, пекара у РогачициДрагољуб и НаташаДрагољуб и Наташа Јелић у својој пекари у Рогачиици

У центру Рогачице , неколико метара од моста на истоименој реци,  у некадашњем трговинском објекту породице Томић, недавно је почела са радом пекара. Отворио ју је брачни пар из Драгољуб  и Наташа Јелић из Сијерча.  Драгољуб је био ђак Пољопривредне школе „Љубо Мићић“  у Пожеги  где је изучио пекарско- месарски занат. Још као ученик током распуста  стицао је искуство у бајинобаштанским пекарама  Џокер и Васић.

Новоотворена пекара брачног пара Јелић у центру Рогачице
Новоотворена пекара брачног пара Јелић у центру Рогачице

-По завршетку школе, отишао сам у Београд где сам радио 12 година у неколико пекара. Вратио сам се 2016. године и запослио у Пекари Васић из Бајине Баште. Ту ми је било одлично  Окумио сам се са власником пекаре Мирославом Васићем. Он ми је пуно помогао да отворим пекару „Нина С“ у Рогачици. Помоћ ми је пружио и Горан Милић, власник пекаре Романса  из Бајине Баште. Пошто ми је и супруга Наташа по занимању пекар, решили  смо да отворимо нашу пекару. Одлучили смо се за Рогачицу,  која јер некад имала  више пекара, а одавно нема ниједну. Нисмо далеко од куће у Сијерчу, око 10 километара, па можемо да стигнемо да се бавимо и пољопривредом. Имамо око седам хиљада струка малине и две и  по хиљаде садница купине – каже Драгољуб Јелић, много познатији по надимку „Бели Пекар“.

Пекара „Нина С“ почела је са радом 20. марта 2023. године.  За почетак купцима нуди две врсте хлеба , комплет лепиње, широк асортиман пецива, две врсте бурека, неколико врста мрсних и посних пита, баклаве,  пржену рибу, печену пилетину, кобасицу и виршле.

Пекара - Рогачица - Јелићи
Породични посао Јелића добро кренуо

Рогачица - Пекара

-Пекара нам је добро дошла. Ја готово сваки дан  нешто купим у њој. Производи су одлични, цене повољне. Рогачичка школа има око 140 ученика и готово сви сада доручак купују у пекари. Приметио сам да има и пролазника  који свраћају у пекару – каже Драган Маринковић.

Драгољубова супруга Наташа је са Пашине Равни. Она је пекарски занат изучила у Пољопривредној школи из Ваљева заједно са братом Ненадом Баратовићем који ради као пекар у Ужицу..

-Највише волим да правим пецива. Најређе правим бурек, то је мужевљева специјалност. Уједно сам и продавачица као и супруг. Задовољни смо како је кренуло. Очекујемо да ће посла бити још више  нарочито у летњим месецима- вели Наташа Јелић.

Текст и фото: М.Андрић

И БРАЋА ПЕКАРИ

Осим Драгољуба, још два његова брата су такође пекари. Мирољуб ради у Београду, Чедо у Канади. Четврти брат Ацо  је возач, али кад год може, притекне у помоћ Драгољубу и Наташи.

– Сваки почетак је тежак. Сви смо спремни да помогнемо  Драгољубу  да  пекара опстане. Судећи по првим данима, пекара ће моћи да ради солидно – каже Ацо Јелић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest