У Бајиној Башти почетком априла отворена је нова печењара „Ђорђе“ у Улици Миленка Топаловића 76 на скретању према предузећу Тара- транс. Тако је повећан број печењара и уједно проширена угоститељско -туристичка понуда. Њени власници су Дарко и Филип Аксентијевић. Печењара се разликује од других по томе што печење не стоји у расхладним уређајима. Све што се испече у току дана распрода се.
-Прасад и јагњад набављамо искључиво од домаћинстава са подручја општине Бајина Башта. Код нас килограм јагњећег печења кошта 2.800, а прасећег 2.200 динара . Ја сам задужен за печење и сечење печеног меса. После прва два месеца рада, могу да кажем да је све кренуло добро – каже Миленко Кљајић. Један од редовних гостију је аутопревозник Раденко Јовановић. -Печењара је на подесном месту, у уз сами пут Бајина Башта-Рогачица са паркинг простором. Свраћам готово свако јутро да попијем домаћу кафу која овде кошта 70 динара.Често ту и доручкујем. Задовољан сам квалитетом хране и пића као и услугом – вели Раденко Јовановић.
За послуживање гостију задужена је Горана Максимовић.
-Радимо од шест сати и 30 минута до 17 часова. Имамо све више гостију. Подједнако се тражи јагњеће и прасеће печење. Прави хит је лепиња „Дубравка“ са цепаним јагњећим и прасећим печењем, претопом и салатом. Све то кошта свега 350 динара – каже конобарица Горана Максимовић.
У Печењари „Ђорђе“, уз остала пића, нуде и првокласне ракије од реномираних произвођача а подручја општине Бајина Башта као што су Клековача ББ, „ Стара песма“,“ Ракија Додић“.
Текст и фото: М.Андрић