Репортажа: Косјерић одолева корони

КосјерићКосјерић

Корона вирус стигао је у осам, од десет општина Златиборског округа. Инфекција је потврђена код 25 пацијената, а оболелих нема само у Косјерићу и Ариљу.

kosjeric-raskrsce

Председник Општине Косјерић каже да су мештани веома дисциплиновани и верује да је то разлог што у овој средини још увек нема оболелих од корона вируса. Испред продавница и апотека нема гужви и сви поштују прописано одстојање.

„Надам се да ће и овако остати. Захвалан сам и полицији која је изврсно одрадила посао на самом почетку. Ми смо се придржавали мера Владе Србије“, рекао је Жарко Ђокић, председник Општине Косјерић.

Жарко Ђокић, председник општине КОсјерић
Жарко Ђокић, председник општине КОсјерић

Никакве додатне мере нису предузимане у овој општини, а здравствени радници су спремни за случај да се вирус ипак појави.

„Имамо 46 људи који су у изолацији, а тестирано је пет људи и сви су негативни“, истиче Ђокић.

У сарадњи са Заводом за јавно здравље општина Косјерић је набавила хипохлорид и којим су дезинфиковани  тротоари, улице, паркови, паркинзи око мега маркета и Дома здравља. Пољопривредници поштују полицијски час и обавазе на њивама обављају када је кретање дозвољно.

„Народ не тражи пропусницу и прилагођава се условима, све обавља до 17 часова. Ко има стоку, дају се пропуснице“, додаје Ђокић.

Како би ситуацију са корона вирусом што лакше пребродили сви заједно Титан Цементара је донирала 640 000 динара како би се обезбедили пакети помоћи за 160 социјално најугроженијиих породица.

                                               Извор: СЊЕЖАНА ОСТОЈИЋ -ЗООМ УЖИЦЕ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest