Радови на Тргу – „Прекоманда“ и за градски сат

Ускоро премештај и сатаУскоро премештај и сатаУскоро премештај и сата

Приликом  реконструкције Трга „ Душана Јерковића“ .чији рок завршетка касни више од годину дана од планираног, склоњен је споменик подигнут том народном хероју. Истовремено уклоњен је и споменик подигнут у знак сећања на погинуле борце у Народноослободилачкој борби и жртве фашистичког терора у Другом светском рату. Шта ће бити са њима још се не зна упркос незваничним причама да ће бити постављени на неко друго место.  Остаје нејасно да ли ће Трг променити име с обзиром да на њему више нема места за  командира Рачанске партизанске чете и команданта Ужичког партизанског одреда Душана Јерковића.

Слична судбина чека и још једног симбола Бајине Баште. Реч је о монументалном сату, који поодавно не показује време, постављеном на Градском тргу“ Душана Јерковића“. И он ће добити прекоманду, али у блажој форми. Биће постављен неколико метара даље од садашњег места са намером да буде видљивији јер је сад у сенци бора који расте поред њега.

Тераса кафића на Тргу
Тераса кафића на Тргу
Данашња слика са градилишта Трга
Данашња слика са градилишта Трга

Радови на Тргу

Будућа преливна фонтана
Будућа преливна фонтана

Последњих дана радови на Тргу су у замаху. Кажу да је то резултат доласка новог пословође  и ургирања  од стране локалне самоуправе да се послови брже приводе крају.За који дан завршиће се поплочавање и другог централног дела  Трга. У оном првом завршеном делу, прорадила је тераса оближњег кафића. После тога извођач радова побринуће се о стављању у функцију предвиђених фонтана.

М.А.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest